שלום, רציתי לדעת מה דעתכם על תואר ראשון בפסיכולוגיה במכללה למנהל. האם תואר במכללה זו הוא תואר נחשב שממנו ניתן להמשיך לתואר שני בכל המכללות והאוניברסיטאות בארץ? איזה תואר ראשון בפסיכולוגיה/מדעי ההתנהגות נחשב יותר - תואר במכללה למנהל או תואר במכללת תל אביב יפו? תודה רבה
פ
פסיכולוגיה
הוספה
הכוונה בתואר שני הוא תואר שני בפסיכולוגיה כמובן
מ
מיטל ווארפול
בחירת לימודים
שלום, מכיוון שדעתנו נטרלית לא אוכל להמליץ לך על מוסד מועדף אך אציג בפניך מספר נקודות שיוכלו לעזור לך בבחירה. מכללת תל אביב יפו היא מכללה תחת חסותה של אוניברסיטת תל אביב כלומר יש הרבה מרצים משותפים. נוסף לכך, במכללת תל אביב יפו קיימת תוכנית לתואר שני בפסיכולוגיה ולרוב קיימת עדיפות לתלמידים שלמדו באותו מוסד אקדמי כמובן תוך התחשבות בתנאי קבלה פורמליים. המכללה למנהל היא מכללה שמתמחה במנהל עסקים, כלכלה חשבונאות במשפטים, משאבי אנוש וייעוץ ארגוני. השאלה האם חשבת על שילוב בין מדעי ההתנהגות וחוג נוסף או שהנ"ל תלוי פרמטרים אחרים? כמו מיקום גיאוגרפי?
אשמח לתשובתך בברכה מיטל ווארפול
פ
פסיכולוגיה
תואר ראשון בפסיכולוגיה
אני גרה בירושלים ומבחינת מיקום זה לא כ"כ משנה לי .. העניין הוא שעשיתי מכינה בעברית והממוצע שלי הוא 88. מבחינת מכינה יש לי את הנתונים למכללת תל אביב יפו שנראת לי עדיפה כי אני מקבלת שם על המכינה 10 נקודות בונוס ועם 98 אני יכולה להתקבל למדעי ההתנהגות כתואר ראשון אבל הבעיה שלי היא הפסיכומטרי... כרגע הפסיכומטרי שלי נמוך ואני צריכה 580 כדי להתקבל (אני עושה פסיכומטרי נוסף בספטמבר) ואני שואלת על המכללה למנהל כאופציה נוספת אם חס וחלילה אני לא אתקבל לתל אביב יפו.. תחום ההתעניינות שלי הוא פסיכולוגיה ואני לא מעוניינת לשלב חוג נוסף (מבחינתי בלית ברירה בגלל הפסיכומטרי הלכתי לכיוון מדעי ההתנהגות אבל מה שבאמת מעניין אותי זה פסיכולוגיה ולהמשיך אח"כ לתואר שני). האם יהיה ניתן להתקבל עם תואר בפסיכולוגיה של המכללה למנהל לכל אוניברסיטה או מכללה לתואר שני בפסיכולוגיה? שאלה נוספת - האם באמת כ"כ קשה להתקבל לתואר שני בפסיכולוגיה ואח"כ להיות פסיכולוגית מוסמכת?
מ
מיטל ווארפול
בחירת מוסד
שלום, בהמשך למה שכתבתי בהודעה הקודמת, מכיוון שדעתנו נטרלית לא אוכל להמליץ לך על מוסד מועדף. חשוב להגיע ליום פתוח או לפגישת ייעוץ ולבחון האם קיים שוני בין 2 התוכניות (מבחינת קורסי החובה, קורסי בחירה ועבודה מעשית). במסלול ללימודים במכללה למנהל עלייך לבדוק מול החוג לתואר שני בפסיכולוגיה אם תדרשי להשלמות נוספות, ולשאול כיצד מתייחסים לקורסי האנגלית שתלמדי במהלך התואר. ניתן להתקבל לתואר שני עם תואר ראשון מהמכללה למנהל אך תדרשי לממוצע גבוה מעל 90 במקצועות מתחום הפסיכולוגיה ו85 לשאר הקורסים. לא פשוט כל התהליך קבלה ללימודי תואר שני יחד עם זאת אם את חדורת מוטיבציה ללימודים ושאפתנית אין דבר העומד בפני הרצון. תנאי הקבלה לתואר שני כוללים מבחן מתאם, ממוצע תואר ראשון מעל 90 ראיון אישי, כתיבת חיבור, מכתבי המלצה, ונסיון עבודה בתחום.
אשמח לענות על שאלות נוספות בברכה מיטל ווארפול
ש
שירי ליברמן
תשובה
שלום לך
ממליצה לך להגיע למוסדות הלימוד לפגישות ייעוץ אישיות ולשמוע פרטים נוספים