שלום! יש לי כמה שאלות. 1. סוציולוגיה ואנתרפולוגיה זה מעניין? ואם כן איפה עדיף- אוניברסיטת חיפה או מכללת גליל מערבי?
או שעדיף בכלל קרימינולוגיה? (ואז זה רק בגליל מערבי)
(אני בכלל רציתי ללמוד תקשורת אבל אנחנו עוברים לחיפה ולתקשורת באוני חיפה אני לא מצליחה להתקבל, האפשרות היחידה היא עמק יזרעאל וזה רחוק מדי. לכן אני מחפשת תואר מעניין במדעי החברה שאח"כ אוכל להתקדם איתו ולחפש עבודה בתקשורת(ללכת לבי"ס כותרת או לעשות קורסים)
תודה!
מ
מיטל ווארפול
סוציולוגיה/קרימינולוגיה
שלום, כדי שאוכל לענות על שאלתך אנא פרטי באופן ספציפי אילו תחומים מעניינים אותך יותר? במה היית רוצה לעבוד עם התואר? מה ממוצע הבגרות? פסיכומטרי.
פ
פירחי
תודה מיטל
הי,תודה על התגובה
בעיקרון אני מעוניינת ללמוד תקשורת,ונרשמתי לאוניברסיטת חיפה אבל לא בטוח שאתקבל. אנשים שעובדים בתקשורת המליצו לי ללמוד תואר שמעניין אותי ואח"כ לנסות להתברג למערכת\ללמוד בבי"ס כותרת לאחר סיום התואר.
אז אני מחפשת תחום מעניין במדעי החברה . הנתונים שלי טובים וכרגע על הפרק- מכללת גליל מערבי(אני יכולה להתקבל לכל המסלולים,פסיכולוגיה אני לא רוצה כי שנה שלישית היא בבר אילן וכנראה שאנחנו נשארים בחיפה) או סוציולוגיה ואנתרפולוגיה באוני' חיפה- מעדיפה בגלל הקירבה(15 ד"ק מהדירה בה נגור) ואולי גם בגלל השם האקדמי. השאלה אם זה מעניין (אני אוהבת ללמוד,מתעניינת בחברה ותרבויות,לא אוהבת מספרים\מ"מ) או שעדיף לנסוע עד גליל מערבי ושם ללמוד קרימינולוגיה-שנשמע מעניין.
תודה!
מ
מיטל ווארפול
בחירת לימודים
שלום
עלייך לבחור מסלול לימודים אחרי שקראת את תוכנית הלימודים המקיפה (סלבוס, תכני הקורסים, עבודה מעשית במסגרת האקדמית וכו'). אני ממליצה לך להגיע לייעוץ אישי במוסד בו תבחרי ללמוד ולקבל פרטים מלאים על מהות התוכניות הלימודים.
כבוגרת תואר ראשון בסוציולוגיה תוכלי לעבוד כעוזרת מחקר, רכזת כ"א , מכוני סקרים לעומת זאת כבוגרת תואר ראשון בקרימינולוגיה תוכלי להשתלב במשטרה, בכלא, ברווחה וכו'. פרמטרים נוספים שעלייך לקחת בחשבון הם פרקטיקה במהלך התואר(בקרימינולוגיה בד"כ יש) וגם מיקום גיאוגרפי של מוסד הלימודים אשמח לענות על שאלות נוספות בברכה מיטל ווארפול