היי! שמי מיטל וברצוני לשאול לגבי תואר במדעי ההתנהגות. ממוצע הבגרויות שלי הוא 99.5 והציון שלי בפסיכומטרי הוא 561. ביררתי לגבי הלימודים לתואר זה במכללה האקדמית ת"א יפו, ואני מתקבלת, וגם הצצתי בקורסים שנלמדים לתואר זה והם מאד מעניינים. השאלה העיקרית היא מה ניתן לעשות עם תואר זה כשאני אסיים. במה ניתן לעסוק,והאם כל כך קשה להתקבל לתואר שני כמו שכולם אומרים, לדוגמא בפסיכולוגיה או כל דבר שמשתלב עם מדעי ההתנהגות. אחת ההתלבטויות שלי אם ללכת ללמוד תחום זה זה תחומי העיסוק שלאחר התואר ואשמח אם תוכלו לכוון אותי. מה שגם,קיימת ההתלבטות אם ללמוד עבודה סוציאלית או מדעי ההתנהגות.
תודה רבה!
מ
מיטל ווארפול
מדעי ההתנהגות/עבודה סוציאלית/פסיכולוגיה
שלום, תודה ששיתפת אותנו, הצגת התלבטויות שונות, אנסה לענות על כולן....... נתחיל ממסלול הלימודים. חשוב לציין כי עדיף לעשות בחירה נכונה החל מהתואר הראשון כדי שלא תצטרכי לעשות השלמות בלימודי המשך. עלייך לקרוא קצת על כל תחום ולנסות לחקור כמה שניתן על התואר המיועד וגם את כל מה שמסביב: הזדמנויות בשוק העבודה שכר וכו'. עלייך לשאול את עצמך איזה קבוצת גיל מעניינת אותך יותר וגם איפה היית מעוניינת לעבוד? האם מעניינן אותך טיפול, הדרכה, ייעוץ, ניהול אחריות וכמובן אינטנסיביות. לימודי תואר ראשון בתחומים שציינת הינם לימודים אינטנסיביים אקדמית ונפשית ועלייך לבדוק איזה סגנון לימודים את מעדיפה וכמה הינך אוהבת ללמוד. תנאי הקבלה ללימודי תואר שני בפסיכולוגיה הינם מבחן מתאם בציון מעל 120, ממוצע תואר ראשון (באחד מהתארים מהפקולטה למדעי החברה) מ92 ומעלה, מכתבי המלצה, רפרטואר טיפולי וכו..... מצד שני ולמרות התנאים הלא קלים לקבלה, הפסיכולוג זוכה במעמד יוקרתי והוכרה על מאמציו הרבים. השאלה לאן לצמוח עם התואר הראשון הכל תלוי באופייך, במוטבציה להתקדם וכמובן ביצירתיות.
ציונייך מרשימים האם אוניברסיטת בר אילן או תל אביב באות בחשבון ממוצע הבגרות יכול לחפות על ציון הפסיכומטרי ועם המלצות וראיון אישי תוכלי להתקבל.... כדי שאפרט בפנייך את האפשרויות ללימודים ומה כולל כל תחום, אשמח אם תחזרי אליי עם תשובות להמשך הכוונה.
בברכה, מיטל ווארפול
מ
מיטל
מדעי ההתנהגות/עבודה סוציאלית/פסיכולוגיה
קראתי על שני התחומים,גם על עבודה סוציאלית וגם על מדעי ההתנהגות.שני הנושאים כל כך מעניינים אותי שקשה לי להחליט. אני חושבת שהגילאים שאני רוצה לעבוד איתם זה ילדים ונוער, אבל אני עדיין לא יודעת מה בדיוק אני רוצה לעשות,לשאלתך איפה הייתי מעוניינת לעבוד. בהתחלה מאד רציתי ללמוד קלינאות תקשורת, זה היה המקצוע שבלי התלבטות רציתי,אבל מכיוון שהדרישות הן מאד גבוהות(כמעט כמו רפואה) דיי התייאשתי. מה שאני מנסה לומר שבדומה לקלינאות תקשורת אני חושבת שאני מאד רוצה לעסוק בתחום הטיפולי של ילדים ונוער,להיות בקשר ישיר איתם ולנסות לטפל,להקשיב לבעיות ולנסות גם לפתור. אני מאד אוהבת ללמוד ואני מוכנה להשקיע,אבל לא תמיד הציונים גבוהים ומושלמים,למרות המוטיבציה..אז אני פוחדת שאלמד לתואר ראשון במדעי ההתנהגות ומשם לא אוכל להמשיך לתואר שני.
למיטב ידיעתי אוניברסיטת בר אילן ותל אביב דורשות ציונים מאד גבוהים שלא הצלחתי להתקבל אליהם..
תודה רבה על הייעוץ והעזרה
מ
מיטל ווארפול
בחירת מסלול לימודים
שלום, אני ממליצה לך ללכת יותר בכיוון של תואר ראשון בעבודה סוציאלית גם כי ניתן יהיה ללמוד ללא הרבה השלמות לתואר שני בפסיכולוגיה וההפך אי אפשר. כלומר, אי אפשר להמשיך מתואר ראשון מדעי ההתנהגות לתואר שני בעבודה סוציאלית אלא אם את בוחרת במסלול לתוכנית הסבה. בתואר ראשון עבודה סוציאלית הינך מקבלת כלים רבים לטיפול. ומיד בתום התואר תוכלי לצבור וותק ורזומה לא מבוטל כעובדת סוציאלית. לעומת זאת במדעי ההתנהגות תוכלי להשתלב מיד בתפקידי תארפיסטית,רכזות וכו'.....יותר הדרכה והוראה מאשר טיפול. כמובן שתמיד אפשר להמשיך לתואר שני ולהתמקצע אבל חשוב לבחור את הדרך המהירה ביותר...... גם מדעי ההתנהגות יכול להיות מסלול מעניין עבורך אך טיפה יותר אינטנסיבי אם את תבחרי להמשיך לתואר שני בפסיכולוגיה. בברכה מיטל