שלום, אני בת 50 מנהלת חשבונות סוג 2 ולמדתי מעבר לכך המון בשלושים שנות האחרונות. חלק מהדברים מעניינים וחלק גדול כבר לא . רוצה לעסוק במקצוע חשבי שכר וכולם רוצים ניסיון ועכשיו צריך גם בחינות ללשכת רו"ח. מוכנה ללמוד שוב אבל מתלבטת כי לא בטוחה שמישהו ירצה להעסיק אותי ללא ניסיון. האם ייעוץ פיננסי יכול להתאים למנהלי חשבונות לא בכירים? יש קורס כזה שיכול להכשיר לקריירה השנייה?
נ
נועה סטרוז
עבודה לחשבי שכר ללא ניסיון
שלום ר.ד,
ברחבי הארץ (בעיקר במרכז) יש תופעה של מקומות עבודה שדורשים ניסיון בתחום בו הם מעסיקים - זה נכון. חשוב לצין כי לא מדובר בכל מקומות העבודה והתופעה באמת מתרכזת בעיקר במרכז הארץ ובעיקר בתל אביב. במקומות אחרים בארץ מחפשים אנשים בעלי ניסיון בעבודה כלשהי כך שלמשל בחשבות שכר למועמדים עם ניסיון בניהול/הנהלת חשבונות וכד' תינתן עדיפות. כפי שציינת עבדת המון שנים בהנהלת חשבונות כך שכבר יש לך יתרון בכך שאת מכירה אתה העולם ומגיעה ממנו אין חובה לניסיון ספציפי בחשבות שכר אלא בתפקידים דומים מבחינת אופי העבודה עצמה ומקום העבודה. אני ממליצה לך לפנות ליועצי הלימודים שלנו לסיוע במציאת מוסד לימודים שיתאים עבורך ויוכל לסייע לך עם ההתלבטות היות ונראה כי הסיבה היחידה שאת פונה לכיוון של ייעוץ פיננסי היא הפחד מכך שידרשו ממך ניסיון בהנהלת חשבונות. צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה לטופס יצירת קשר מקוון - כל שעלייך לעשות הוא למלא אותו יועצי הלימודים שלנו יחזרו אלייך.
לגבי לימודי ייעוץ פיננסי - תנאי הקבלה אינם כוללים שום דבר מלבד 12 שנות לימוד ומעבר ראיון קבלה כך שאין לך ממה לחשוש שאינך עומדת בתנאי הקבלה.