שלום רב, האם מתוך הכרותיכם והפניות שאתם מקבלים יש מקצועות שלדעתכם יש או כדאי ללמוד עקב צפי כי תהיה יותר דרישה אליהם בעתיד? שנית האם תוכלו להגיד לי אם יש קורס לניסוח מסמכים שתוכלו להמליץ לי?
ש
שני יונגר
קורס כתיבת מסמכים
שלום שפרה,
אני נמנעת מלעסוק בתחומים הללו. אני לא רוצה לנבא שום דבר או לשלול אף מקצוע. אני גם חושבת שהגישה של ללמוד מקצוע רק כי בעתיד אולי הוא יהיה נדרש יותר היא גישה מאוד בעייתית. לכי ללמוד מה שנכון לך מעניין אותך ושתאהבי לעסוק בו. בסופו של דבר זה הרעיון וזו המטרה במקום העבודה ובעבודה בכלל. כך נשחקים פחות מאושרים יותר ובסבירות נמוכה יותר מחליפים עבודה לאחר מספר שנים. לגבי קורס לניסוח מסמכים, קיימים קורסים בעריכה לשנוית ויש גם קורסים לניסוח מסמכים שהם חלק מלימודי משפטים. אז אולי תוכלי ללמוד קורס זה כשמועת חופשית באחת המכללות או האוניברסיטאות בארץ. מעבר לזה קיימות סדנאות בכתיבה מכל מיני סוגים: כתיבה משפטית, כתיבה טכנית וכו'. השאלה היא באיזה תחום בדיוק את מעוניינת להתמקד.
בברכה, שני
ש
שפרה
קורס כתיבת מסמכים
שני ראשית תודה על תשובתך המפורטת, בנוגע לקורס אני עובדת בתחום יעוץ ובניית תהליכי משא ומתן ולעיתים אינני יודעת לנסח את הפניות ללקוח מה לדעתך נכון עלי ללמוד קורס כתיבה טכנית? או משהו אחר ויתרה מכך האם תוכלי להגי לי היכן ניתן לשמוע הרצאות מעין אלו? , תודה שפרה
ש
שני יונגר
קורס כתיבת מסמכים
שלום שפרה,
יש למיטב ידיעתי קורסים בכתיבה עסקית. בהם לומדים כיצד לנסח נכון מיילים, לכתוב הצעות וכו'. מוסדות לימוד אפשריים הם למשל הבאים: Oberman, איילת צורי ועוד. אך כמובן שקורס כתיבה טכנית הוא מסלול מצוין עבורך. תוכלי לקרוא הכל על התחום ועל מוסדות הלימוד בתחום בקישור המצורף בתחתית התשובה שלי.