קורס מורי דרך בחו"ל של ביה"ס הארצי לתיירות בישראל שבחיפה
קורס מורי דרך בחו"ל של ביה"ס הארצי לתיירות בישראל שבחיפה
אוריאל
1 תגובות
שלום רב. אקדים ואומר שמעולם לא טיילתי בחו"ל, פשוט חשבתי לעשות שינוי כיוון בחיים שלי ולקחת קורס מורי דרך בחו"ל. כמה שאלות: א) הבנתי מרכז התכנית שיש אפשרות להשמה (ללא התחייבות) בחברות טיולים בחו"ל. האם אפשר להתפרנס מדבר כזה? כמה טיולים יש בחודש? כמה אני מחוץ לבית? ב) האם בשביל להתפרנס בכבוד צריך להתמקצע על כמה שיותר מדינות או שמספיק לי 2-3? ג) איך בדיוק אפשר להדריך אם מעולם לא טיילת בחו"ל? איך אדריך אנשים אחרים במקום שמעולם כף רגלי לא דרכה בו?
אשמח לכל פיסת מידע בקשר לקורס זה, ובפרט לגבי מידע על בית הספר הארצי לתיירות בישראל שבחיפה.
נ
נועה סטרוז
מדריך טיולים בחו"ל - בית הספר לתיירות
שלום אוראיל,
מוסדות רבים ברחבי הארץ מציעים לימודי תיירות אך בית הספר הארצי לתיירות מתמחה בקורסי הדרכת טיולים ותיירים בחו"ל. מדובר בקורס שפונה בעיקר למטיילים בעלי ניסיון ובעלי היכרות עם טיולים בחו"ל אך גם כאלה בלי ניסיון יכולים להתמקצע בתחום ולרכוש מספיק ידע בשביל לעסוק בו. למסלול יתקבלו מועמדים בעלי תעודת בגרות ובעלי שליטה טובה בשפה האנגלית או בשפה זרה אחרת. הלימודים כוללים בין השאר גם את ההיסטוריה של אירופה, לימודי גאוגרפיה ועוד כך שתלמד על האזורים השונים בהם תדריך אך אין כמו ניסיון מעשי שצוברים עם הזמן. לגבי מספר מדינות/הדרכות/ קבוצות - מדובר במשהו מאוד משתנה אך חשוב שתדע שמדינות רבות באירופה מחולקות לפרובינציות ובכל אחתן מהן נדרשת תעודה אחרת כך שמי שמדריך למשל בטוסקנה באיטליה לא יכול להדריך באמיליה רומאנה אלא אם יוציא תעודה נוספת. אני ממליצה לך מאוד לפנות לבית הספר עצמו ולפני שאתה נרשם לבדוק איתם האם אתה מתאים לקורס מבחינת הרקע שלך והניסיון כך שלא תירשם לקורס שבסופו של דבר רק יקשה עלייך בעתיד.
צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה למאמר המציע מידע נוסף על מסלול הלימודים, נושאי הלימוד ועוד.