שלום, אני מנה"ח מעל 16 שנים, עם תעודה של סוג 2, גרה בשפלה הדרומית, ועבדתי בעיקר במפעלי תעשייה גדולים. אני מחפשת כרגע עבודה, ואני שמה לב שהדרישות , כאשר מחפשים מנהלים חשבונות עם ניסיון, הם לתעודה של סוג 3. גם מבחינת השכר המוצע, אני מרגישה תקיעות, והצעות העבודה שאני מקבלת הן אף נמוכות משכרי הנוכחי. כעת אני שוקלת ללמוד הנה"ח סוג 3. ואני תוהה, כמה זה יקדם אותי/יועיל לי. מניסיון עבר, ועבודה מול מנהלי חשבונות עם תעודות שונות, נראה שמה שקובע בסופו של דבר את הידע וההבנה שלמנה"ח הוא הניסיון שצבר, אך מצד שני, התפקידים הבכירים יותר לא תמצאו מנהלי חשבונות סוג 2. והשאלות שלי: 1. האם קורס של סוג 3, יעלה את רמת השכר שלי? 2 מאחר ואין לי כמעט ניסיון ניהולי, (פה ושם במהלך הקריירה ניהלתי 2 פקידות).האם הקורס יאפשר לי לקבל תפקידי ניהול ? תודה רבה לכולם
ש
שני יונגר
האם ללמוד קורס הנה"ח סוג 3
שלום ריטה,
השאלה שלי היא בדיוק השאלה שאת שואלת את עצמך. לאן את מכוונת? אם את רוצה תפקיד בכיר יותר שמצריך הרחבה של ההשכלה שלך, אז בעיני אין פה שאלה בכלל, לכי ללמוד. לא ממש שמנה מנקודת מבטי הסיבה, אם היא נובעת מהשכר בתחום או נובעת מהעניין החדש שיש לך בעבודה. בסופו של דבר שני אלו מובילים לאותו המקום ולכן הרחבת ההשכלה נראית לי הכרחית. אם התפקיד שתמצאי הוא תפקיד בכיר יותר אז רמת השכר שלך אמורה להיות גם היא גבוהה יותר בהתאם. אבל להבטיח לך עלייה בשכר אני לא יכולה לצערי. אני מניחה שאם תפגיני רצון לעסוק בניהול ותעמדי היטב בראיונות אין סיבה שלא יקבלו אותך גם לתפקיד ניהולי. העניין הוא בעיקר התאמה לתפקיד כזה ולא רק לגשת לתפקיד כזה בגלל שכר יותר גבוה. את צריכה גם להגיע בבוקר לעבודה וליהנות ממנה.
תודה
אני חושבת שמשכורת גבוהה יותר, מראה איפשהו על הערכה גבוהה יותר. כאשר מעסיק לא מוכן לשלם משכורת שבעיני נראית הגיונית, זה מראה לי שהוא לא מעריך אותי עוד לפני שהכיר אותי. השאלה שלי היא בעיקר שאלת סקר, האם בנות שלמדו סוג 3, בהכרח התקדמו בשכר, בתפקידים? כי אחרת זה בזבוז של כסף וזמן