האם כדי להיות יועץ ארגוני מספיק תעודה או שצריך תואר?
האם כדי להיות יועץ ארגוני מספיק תעודה או שצריך תואר?
מיכל
2 תגובות
שלום, האם כדי להיות יועץ ארגוני מספיק תעודה או תואר או שיש עדיפות לניסיון? אם כן של כמה שנים ואיזה ניסיון? יש לי תואר ראשון בפסיכולוגיה ותואר שני במנהל ומדיניות ציבורית אבל אין לי הרבה ניסיון. כאן זה תנאי קבלה ממש או שיש מקומות שלא דורשים ועד כמה זה לא משמעותי וקל להשתלב ללא ניסיון משמעותי? תודה.
ש
שני יונגר
לימודים ועבודה בייעוץ ארגוני
שלום מיכל,
כדי לעסוק בייעוץ כגון ייעוץ ארגוני תואר שני הוא כמעט הכרחי, ומכיוון שאתה שואל לדעתי, הוא הכרחי בהחלט. כאשר מגיעים לתת עצה בארגון חלק מהדרישות של הארגון הן לתעודת של היועץ. יש דרישה דיי ברורה לבעלי תואר שני בארגונים רבים. לכן התשובה שלי האישית ומנקודת מבטי היא שהתואר הוא הכרחי ותואר שני הכרחי גם הוא. מכיוון שיש לך כבר שני תארים, האפשרות הכי טובה שלך כרגע היא ללמוד ייעוץ ארגוני מעשי, כלומר קורס לצורך תעודה בתחום. שם תקבל את כל הכלים המעשיים לעיסוק בייעוץ עצמו. אני לא רואה הרבה טעם ללמוד עוד תואר כרגע לפחות. הרשימה של הקורסים לתעודה שיכולים להיות לך כלים נהדרים הם: 1. קורס ייעוץ ארגוני מעשי 2. הנחיית קבוצות משימה (לא קבוצות דינמיות) 3. קורס משא ומתן 4. קורס גישור זהו גם סדר העדיפויות לדעתי בקורסים. לגבי הניסיון הנדרש, לרוב רוצים אנשים העלי ניסיון בתפקידים ניהוליים. מקווה שיש לך ניסיון ניהולי כי הוא החשוב ביותר.
לימודי ייעוץ ארגוני
לא הבנתי - רשמת לי כל מיני קורסים כתחלופה ללימודי ייעוץ ארגוני- תעודה בייעוץ ארגוני יישומי, גישור, הנחיית קבוצות ועוד.. מה זה נותן לי מלבד ידע? יש עבודה בתחומים האלו ואיזה? שכר? ביקוש? או שזה רק בשביל העשרה? אגב מה הכוונה בתפקידים ניהוליים נדרש ניסיון? ייעוץ ארגוני זה לא תפקיד ניהולי? תודה.