אופק עתידי במקצוע - אני מהנדס ביוטכנולוגיה בהכשרתי ומתקשה למצוא עבודה בתחום בארץ ברצוני לרכוש לימודי תעודה שיוכלו לקדם אותי מקצועי האם יש לימודי תעודה כאלו ומהי המלצתכם?
ש
שני יונגר
כמה שאלות לגבי לימודי ההמשך
שלום רועי,
החלטה לגבי לימודי תעודה או לימודים אקדמיים מתקדמים צריכה להיות בהתאם למה שרוצים להשיג מקצועית. אני לא יודעת מה אתה רוצה וחולם לעשות מבחינה מקצועית ולכן מתקשה לתת פה תשובה טובה. אם תכתוב לי מה אתה רוצה לעשות ולאן אתה רוצה להגיע. אם יש תחומים שאתה מתעניין בהם האם אתה רוצה להישאר בתוך העולם המקצועי שלמדת אליו תואר בהנדסה או שאתה שוקל כיוונים אחרים וכו'. אשמח לשמוע ונוכל להתחיל לחשוב יחד על כל מיני אפשרויות. בסופו של דבר המטרה היא שתהיה מאושר, זה הכי חשוב לי!
בברכה, שני
ר
רועי
לימודי תעודה עבור מהנדס
ראשית תודה על ההיענות, היחס והאכפתיות. אני מעריך את זה. בנוגע למה שאני רוצה לעשות ולאן אני רוצה להגיע, אז מניסיון של כמה שנים בשוק העבודה עם התעודה שלי אני יכול להגיד בקצרה שפרט למעטים ברי מזל אין עבודה במקצוע והתחומים המוצעים הם: תועמלן תרופות או כימאי אנליטי כזה או אחר. כרגע אני כימאי אנליטי בחברת תרופות גדולה.( המשכורת קטנה) אין ברצוני לעסוק כלל וכלל בתחומים אלו. משרות הרלוונטיות למקצוע מתאפשרות החל מתואר שני וגם זה לא בוודאות. לצערי כנראה שלא שאוכל להמשיך לתואר שני בתחום היות ואין לי ממוצע ציונים גבוה מספיק כפי שנדרש ברוב מוסדות הלימוד. בהתאם לזאת, הכיוונים עליהם חשבתי הנם: הנדסאי פלסטיקה, הנדסאי מים וקרקע, הנדסאי מכשור רפואי או משהו שקשור בחומרים. קשה לי לדעת מה באמת יניב תוצאות ובאיזה תחום אוכל למצוא עבודה במקצוע . על פניו כול התחומים הללו נשמעים מעניינים אך מציאות לחוד ואקדמיה לחוד. אינני רוצה לחזור על אותה טעות פעמיים. כמו כן אולי יש תחומים נוספים שאוכל לנצל את העובדה שאני מהנדס באופן כללי ולמנף את עצמי מהנקודה הזאת. אני אשמח לשמוע גם על כיוונים אחרים ולא מקובע על התחומים הנ"ל. עוד גורם שיש לקחת בחשבון הוא שאני כבר בן 33 ולא יכול להרשות לעצמי ללמוד יותר משנתיים שלוש מקסימום אם ברצוני להתחיל קריירה חדשה שלא לדבר על הקשיים שהחיים דורשים ממני בגיל זה. תודה על העזרה.