שלום, תוכלי להגיד לי אם יש ביקוש היום ליועצות שינה וליועצות קריירה למבוגרים והיכן? אני לא מחפשת עצמאי עכשיו יותר שכירה עד כמה יש לזה ביקוש.
לגבי מנתחת התנהגות- הבנתי שכיום אין ממש דרישה בחוק לסיים את מבחני ההסמכה הבינלאומיים, אך האם יש יותר דרישה למנתחות מוסמכות או שכרגע זה פחות משנה והעיקר לעבור קורס והכשרה? ומה הצפי לעתיד? הבנתי שהעבודה אם היא ציבורית זה בעיקר עם אוטיסטים ופרטית זה ילדים עם קשב וריכוז, בעיות סוציו אקונומיות ונפשיות וכו? זה נכון? תוכלי למקד אותי על האוכלוסיות? וזה משנה במקצוע הזה של מנתחת התנהגות אם לומדים במכללה או באוניברסיטה? תודה
ש
שני יונגר
ייעוץ שינה, ייעוץ קריירה וניתוח התנהגות
שלום מעיין,
תחום הפרעות השינה אצל מבוגרים מטופל למיטב ידיעתי אך ורק על-ידי נוירולוגים, כלומר על-ידי רופאים בלבד. כך שאני מבינה שתאה מתכוונת לייעוץ שינה לתינוקות וילדים, שם התעסוקה היא כמאט ורק כעצמאית. אם את לא רוצה להיות עצמאית, זה לא התחום בשבילך. לגבי ייעוץ קריירה העניין ומה, כמעט כול היועצים הם עצמאיים או שכירים במעמד של עצמאיים (כלומר עובדים כמו עצמאיים רק עם תלוש שכר אבל עובדים לפי תפוקות אז אם לא מצליחים לגייס עבודה למעשה אין משכורת). לגבי מנתחת התנהגות, ההמלצה היא להיות אשת טיפול עוד טרם הלימודים בקורס. וגם כאן יש בעיקר עבודה כעצמאית גם אם בארגון גדול כמו קופת חולים. לגבי האוכלוסיות, שוב זה מאוד תלוי ברקע שלך ובכיוון שלך. למעשה המטרה של תחום היא אבחון וטיפול בכל מי שסובל מקשיים רגשיים ונפשיים. ביניהם גם אוטיזם, הפרעות אישיות כמו OCD, קשב וריכוז ועוד. כאשר יש לך רקע טיפולי וקודם קל יותר להבין את התחום ולהתמקד בתחום העניין שלך. לדעתי זה צריך להיות כלי נוסף ולא העיקרי, אבל זו דעתי וזה לא חובה. לגבי הצפי לעתיד של מבחני הסמכה וכו'. נכון להיום אין דרישה כזו מוגדרת, אבל הכל יכול להשתנות, אז לשיקולך. ההבדל בין הקורסים ממכללה או אוניברסיטה הוא בהתמחויות. בחרי במסלול שבו ההתמחות הכי מדברת אליך.