ראיתי שיש תעודה בשם פסיכותרפיה וייעוץ אקזיסטיאנליסטי בסמינר הקיבוצים. מה ההבדל בינה לפסיכותרפיסט רגיל והיכן אפשר לעבוד איתה והאם יש ביקוש? זה יותר באופן פרטי או ציבורי? כי ראיתי שתנאי הקבלה נמוכים מפסיכותרפיה רגילה. תודה.
ש
שני יונגר
פסיכותרפיה וייעוץ אקזיסטנציאליסטי
שלום מעיין,
יש כל מיני גישות בפסיכותרפיה. אחת מהן היא הגישה האקזיסטנציאליסטית שהיא גישה פילוסופית העוסקת בשאלת החיים עצמם. יש גם גישות פסיכותרפיות אחרות כגון דינמית, טרנספרסונלית ועוד. אני ממליצה לך מאוד לקרוא על כל הגישות הללו כאן באתר. כדי שתקבלי מושג לגבי הגישה שאת הכי מתחברת אליה מכולן. בדרך כלל אם תנאי הקבלה נמוכים יותר מדובר בתוכנית חדשה יחסית שצריכים להכיר אותה לשוק המתעניינים בתחום. או שמדובר במסלול טיפה יוצא דופן מבדרך כלל או מהגישות הקלאסיות ואז קשה יותר למכור אותם. זה לא אומר שזה המקרה פה, מהו הביקוש לקורסים במכללות אני לא יודעת וזה גם מאוד משתנה משנה לשנה. לכי תשמעי ותראי אם זה מתאים לך. החליטי בהתאם לזה בלבד. לגבי תעסוקה בתחום, מאוד תלוי באיזו מסגרת את מעדיפה לעבוד. יש תעסוקה גם באופן פרטי וגם כשכירה.
פסיכותרפיה וייעוץ אקזסטיאנליסטי
לגבי פסיכותרפיה וייעוץ אקססטיאנליסטי- ציינת באחת ההודעות שזו גישה חדשה שצריך למכור אותה. לי חשוב למצוא עבודה ולא למכור משהו חדש. אני יותר מעוניינת לעבוד כשכירה ופחות לשווק את עצמי. עד כמה הגישה הזו מתאימה לעבודה כשכירה? כי התנאים אליה הרבה יותר נמוכים מפסיכותרפיה רגילה. ואין לי תואר שני טיפולי קליני. עד כמה יש ביקוש והיא נפוצה בארץ?
האם זה נכון שכדי להיות יועצת זוגית טיפולית או יועצת משפחה או כל מקצוע טיפולי שהוא יש יותר ביקוש למי שיש לו תואר שני למשל בפסיכולוגיה או עבודה סוציאלית קלינית- כי לי יש רק תואר ראשון בפסיכולוגיה. כי ראיתי שאפשרי להתקבל לחלק מהמקצועות הנ"ל אבל אני לא רוצה ללמוד סתם.
תודה.
ש
שני יונגר
קודם כל תואר שני מקצועי
שלום מירב,
בגלל שאלות כמו ששאלת עכשיו אני תמיד משתדלת להיזהר בניסוחים שלי וכנראה באותה תגובה קצת ניסחתי את דברי בצורה פחות מדויקת. אבל יש בזה מן האמת. כאשר מדובר בתחום יחסית חדש, לוקח לו זמן לחדור לשוק הטיפולים המקובל. אני מניחה שזה עניין שלך גם כיצד את תדעי לקחת את עצמך ולמנף את הידע שלך הלאה. לכן בכל מקרה, חשוב להיות מקצוענים, אין בשוק בישראל כפי שהוא כיום מקום למי שפחות מזה. בעבודה כשכירה, תוכלי למצוא עבודות, לומר לך מה ההיקף זה קשה, כי התחום מורכב בעיקר מעצמאיים. כאשר פסיכולוגיים שלומדים את הכלי לעיסוק בפסיכולוגיה מועסקים קודם כל כפסיכולוגיים וכך גם לגבי עובדים סוציאליים. אם אין לך תואר שני קליני, אני חוששת שאולי עדיף שתכווני את עצמך קודם לתחום טיפולי ברור ורק לאחר מכן לפסיכותרפיה מכל סוג שתרצי. הפסיכותרפיה היא כלי בידי המטפל, זה מה שניסיתי לומר פה למעשה. מה שלא תבחרי ללמוד ולעשות. כלל האצבע הוא שאם את רוצה להיות מטפלת בכל תחום, ממש לא משנה לי מה שמו ומה הוא כולל, לימודי תואר שני הם הכרחיים. עכשיו עליך להחליט באיזה תחום את רוצה להתמקצע.