שלום רב, זה זמן רב שאיני יכול למצוא עבודה לאחר סיום תואר במשפטים והסמכה כעורך דין. אני מעוניין לעשות הסבה מקצועית לתחום של הנהלת חשבונות וחשב שכר בכיר הייתי מעוניין לשמוע ייעוץ מהחברים שלמדו הנהלת חשבונות לשמוע דעתם. תודה מראש לפונים.
ש
שני יונגר
מה עושה אותך מאושר?
שלום ראובן,
זה בהחלט נשמע כמו מקום מתסכל להיות בו. אני מאוד מקווה שתקבל תשובות פה בפורום. ועוד יותר מסכימה שעליך לשמוע במה עוסקים בתחום החדש. האפשרות הכי מהירה ויעילה שאי מצליחה לחשוב עליה כדי לקבל את המידע מבוגרי קורסים שעובדים בתחום הוא בפנייה למכללות רלוונטיות לקורס מהן תוכל לבקש לשוחח עם ממליצים לקורס של אותה מכללה. אותם כמובן שתוכל לשאול גם על אופי העבודה בתחום. אני רק רוצה לבקש ממך, כי אינני יודעת מהם המניעים להחלטה הזו שתחשוב לרגע עם עצמך מה עושה אותך מאושר? האם התחום כפי שאתה מכיר אותו כיום הוא מתאים לך? אני מאוד רוצה שתבחר הפעם במסלול שבו תצליח ותפרח. אשמח לשמוע מה אתה מרגיש וחושב? מי יודע אולי נגלה ביחד דברים חדשים שיכולים להתאים לך. אשמח לשמוע ממך, כמובן במידה ואתה מרגיש בנוח לשתף זאת איתי.
בברכה, שני
ר
ראובן
הסבה מקצועית הנהלת חשבונות חשב שכר
אני מודה לך שני על תשובתך המהירה. כפי שאמרתי לך המניעים שלי להסבה מקצועית הם שוק העבודה הדועך והביקוש לעורכי דין מנוסים. איני אוהב את עבודת ההתרוצצות בין כותלי בתי המשפט. אם כי יש תחומים מעניינים נוספים בענף זה אבל כפי שאת בטח יודעת כיום יש הצפה מאוד גדולה של המקצוע ועל כל משרה מתמודדים כ 50 עורכי דין.. עבודה שתעשה אותי מאושר הינה עבודה משרדית, אולי ניהולית אולי התעסקות עם פיננסים או יעוץ. איני מכיר את עבודת הנהלת החשבונות אולם אני חושב ששוק העבודה במקצוע זה הוא "ידידותי יותר" ואולי התואר במשפטים ישמש כערך מוסף למצוא עבודה ולהשתלב בחברה כלשהי.
ש
שני יונגר
עולם החשבונאות מלא באפשרויות
שלום ראובן,
אם ככה אז אני בהחלט מסכימה איתך. כל מה שכתבת פה נכון. ובהחלט התחום כל כך רחב (חשבונאות) שאפשר להתקדם בו ולהתמקצע בו בתחומים רבים ומגוונים ואפילו להגיע לתפקידי ייעוץ למיניהם. אני מאוד מקווה שתמצא נחת בתחום הפיננסים ובהנהלת החשבונות בפרט וללא ספק לידע המשפטי שלך יש ערך מוסף אדיר עבור מעסיקים.