שלום, יש לי תואר ראשון בחשבונאות ובכלכלה, ללא שנת השלמה, מבחני מועצה או סטאז'. אני מעוניינת לעבוד כעצמאית בהיקף נמוך (בסגנון של השלמת הכנסה) ללא צורך בפתיחת משרד. חשבתי על כיוון של מנהלת חשבונות, מכיוון שאני מחפשת משהו קליל שיאפשר לי לעבוד מהבית. אני יודעת שאצטרך להשיג תעודה בהנה"ח, אבל אני מניחה שלא יהיה לי קשה לאחר התואר (אם ידוע על מסלול מקוצר להשגת תעודה כזו אשמח לדעת היכן וכיצד). אשמח לקבל מעט מידע על הרעיון כדי להבין,עד כמה שהדבר אפשרי, במה זה כרוך ולמה אני צפויה להיכנס: אילו שירותים בהנה"ח אוכל לתת (הנה"ח חד צידית לעצמאים בלבד או שירותים נוספים), מידע משוער לגבי טווח אפשרי של היקף העבודה מבחינת שעות ומס' לקוחות בחודש בממוצע (הכוונה לעבודות שאקבל על עצמי) , טווח צפוי של שכר שאוכל להשיג בעבודה כזו, מי הלקוחות- האם רק עסקים עצמאיים קטנים ומהיכן ניתן להשיגם- האם באמצעות פרסום מודעה/ חיפוש עסקים ופניה ישירה להצעת שירותיי או שיש דרך אחרת- אולי עיסוק כפרילאנסרית וכו'..) האם באופן כללי רעיון זה נשמע ישים בהתחשב בדרישות שלי מהעבודה (מהבית, היקף נמוך). כמו כן, אם יש רעיונות נוספים על תעסוקה עצמאית בתחום הפיננסי שעונה על הדרישות (חשבות שכר, ייעוץ מס, שירות אחר בתחום הפיננסי וכו'..) חוץ מהנהלת חשבונות אשמח לדעת.
ש
שני יונגר
לימודי הנהלת חשבונות ככניסה לעולם הפיננסי
שלום אורית,
לימודי הנהלת חשבונות אורכים לכל היותר שנה אחת. אני לא יכולה להבטיח לך שתקבלי פטור מהבחינות בקורס כי יש הבדלים בין הידע והצרכים של מנהלת חשבונות לאלו של רואה חשבון ולכן הקורס חיוני והכרחי במיוחד לך שאת רוצה להיות עצמאית בתחום ולעבוד מהבית. לגבי אלו שירותים תוכלי לתת בוודאי תוכלי לתת שירותים לפתיחת תיק והגשת דוחות שנתיים וכו' לעצמאיים בעלי עסקים קטנים. איתור לקוחות ראשונים יצטרך להיעשות בדרך של כיתות רגליים. בכל דרך שתבחרי אבל את הלקוחות תצטרכי למצוא בעצמך. כך גם לגבי חשבות שכר. לגבי ייעוץ מס ראשית עליך להיות מנהלת חשבונות ורק אחרי כן תוכלי להיות יועצת מס, אז זה לא סותר את אף אחד מהאחרים. בעיני הנהלת חשבונות היא המפתח וההתחלה של עיסוק בתחומים פיננסיים מהסוג הזה, עם לימודים במקביל לצבירת לקוחות תוכלי בסופו של דבר לתת הרבה מאוד תמורה ללקוח פוטנציאלי.