לא מזמן השתחררתי מהצבא. אני מחפש מה ללמוד בשנה הבאה או בעוד שנתיים. אני אחד שממש קשה לו עם לימודים, יצאתי מהבית ספר עם עם 12 שנות לימוד ותעודת בגרות חלקית עם ציונים לא טובים. אני מאוד רוצה ללמוד מקצוע מבוקש שיבטיח לי עתיד טוב עם משכורת טובה. הכיוון שלי הוא יותר התעסקות עם הידיים, אני לא אוהב לחשוב יותר מדי. שכחתי לציין שיש הפרעות קשה וריכוז ADHD אשמח לעזרה.
ש
שני יונגר
לימודי מקצוע לעבודה עם הידיים
שלום נדב,
קודם כל, אם קראת קצת תגובות שלי בוודאי ראיתי שפעמים רבות אני בכלל לא ממליצה על מסלול לימודים אקדמי כי לדעתי זה לא מתאים לכל אחד. וזה ממש לא אומר שלא תוכל להשתכר יפה ולאהוב את עבודתך. לפני הכל כמה שאלות, למה אתה מתכוון בעבודות עם הידיים? האם עבודה בחשמל לרכב או מכונאות רכב הם אופציה? כי אז כדאי מאוד שתלמד לתעודת הנדסאי מכונות שאליה עקרונית אפשר להתקבל גם עם בגרות חלקית, או לימודי הנדסאי חשמל או הנדסאי קירור ומיזוג ושם גם כן העבודה בסופו של דבר היא עבודה פיזית. אתה גם תמיד יכול לבחור ללמוד קורס בנגרות ולעבודה בתחום של בניית מטבחים, דלתות פנים וחוץ, ארונות או כל תחום שתרצה כמובן כעצמאי או כשכיר, מה שנכון לך. יש אין ספור מקצועות כאלו שלא מחייבים שתהיה התלמיד הכי טוב בכיתה ואתה יכול להצטיין בהם ברמה המקצועית. עכשיו אתה רק צריך לעזור לי קצת בכיוונים יותר מוגדרים. האם יש לך כזה?
בברכה, שני
נ
נדב
לימוד מקצוע לשנה שנתיים הקרובות
שלום שני. כן את די בכיוון אבל אני לא יודע אם זה מה שאני באמת רוצה. אני אחד שחייב שיראו לו בזמן אמת ובפועל מה צריך לעשות, לפעמים מאוד קשה לי להקשיב. השאלה כמה זה קשה ללמוד הנדסאי חשמל או הנדסאי קירור? מה הדרישות להתקבל? כמה זמן לימודים והאם ההקלות שיש ללקויי למידה באמת עוזרות?
ש
שני יונגר
לימודי הנדסאים וטכנאים
שלום נדב,
היופי בלימודי הנדסאים וטכנאים וכן בלימודי מקצוע הוא שהם פרקטיים כבר מהיום הראשון. לומדים כיצד לתכנן משהו או לבנות משהו ומיד מיישמים. אם קשה לך להקשיב נסה להיעזר בסטודנטים אחרים בסיכומים שלהם וכו'. גם מוסדות הלימוד צריכים להיות קשובים לך, סטודנטים בעלי לקויות למידה צריכים לקבל תמיכה מטעם מוסד הלימודים להצלחתם. אני מכירה לא מעט לקויי למידה שכאשר בחרו מקצוע שנכון להם הצליחו בו מאוד. לצערם ולצערך המשמעות של לקות הלמידה הייתה עבודה קשה כפליים מזו של האחרים, כי אין מה לעשות הקושי מפריע בדרך, אבל כאשר ידעו מה המטרה הסופית שלהם בדרך היה להם קל יותר לשמור על המוטיבציה ללמוד. לכן חשוב מאוד שתחליט מה יעניין אותך לעסוק בו, זה יעזור לך לשמור על מוטיבציה בלימודים. תנאי הקבלה ללימודי הנדסאים וטכנאים הם לפחות תעודת בגרות חלקית הכוללת את המקצועות הבאים: 3 יחידות במתמטיקה ואנגלית בציון עובר יחידת לימוד אחת בעברית ועוד 2 יחידות לימוד נוספות.