אני בעל תואר ראשון בחינוך (ואף עוסק בתחום כיום); נוסף על כך, אני בשנה השנייה ללימודי תואר שני במנהל עסקים. האם מומלץ לעשות קורס מקצועי ספציפי (ייעוץ פנסיוני/השקעות וכיו"ב) על מנת שיהיה משהו מוגדר וספציפי ביד, או שמא האם יש אפשרות להתקבל לשוק העבודה (בלא ניסיון פיננסי) לתחומים הנושקים למנהל עסקים?
ש
שני יונגר
במה אתה רוצה לעסוק?
שלום דודי,
בין ניסיון בתחום הפנסיוני לבין מנהל עסקים הקשר היחידי הוא הרקע הפיננסי בלימודי התואר. אני חייבת להחזיר את השאלה אליך ופשוט לבקש שתאמר לי במה כן היית רוצה לעסוק ובאיזו מסגרת, במקביל או במקום לעבודתך כמחנך. נקודת המוצא היא מה אתה רוצה להשיג בסופו של דבר, כי לימודי תואר שמנהל עסקים, כפי שאתה בוודאי כבר מבין הם כלליים מאוד ואינם לימודי מקצוע של ממש. אז כן ההתמקצעות מומלצת, אבל התחום חייב להיות כזה שתרצה לעסוק בו בסופו של דבר. במיוחד בתחומים כמו ייעוץ פנסיוני או השקעות המחייבים סטאז' של כמה חודשים.
בברכה, שני
ד
דודי
בהמשך לפנייה
אני מחפש לעסוק בתחום שמשלב עבודה עם אנשים. בנוסף, מחפש שההתמקצעות תהיה בתחום מבוקש במשק הן מבחינה משרות והן מבחינת שכר. מה מומלץ יותר מבין הקורסים הבאים: ייעוץ השקעות ניהול תיקי השקעות ייעוץ פנסיוני ביטוח כללי(רכוש ותאונות)? תודה מראש, דודי.
ש
שני יונגר
אני בעד תחום הביטוח הפנסיוני בעיקר
שלום דודי,
ייעוץ השקעות וניהול תיקי השקעות הם למעשה אותו הדבר. בסופו של דבר מבחינת התעסוקה זה ממש אותו הדבר. לגבי רמות הביקוש, כל תחום הפנסיה ובכלל עולם הביטוח גם עדיין מציע יחסית היצע גדול של תעסוקה וגם אפשר בטווח זמן קצר יחסית ובהתאם לרמת המקצועיות שלך להגיע לרמות שכר מאוד גבוהות. אני הייתי בוחרת במסלול הפנסיוני בידיעה שתמיד תוכל ללמוד עוד תחומים מעולם הביטוח אם תרצה לצאת לעצמאות ולהתרחב בעתיד מבחינת היצע השירותים שתדע לתת.
האם מניסיונך אפשר להתקבל לעבודות בתחום הביטוח עם תואר שני במנהל עסקים, טרם שיש לי את רישיון הייעוץ הפנסיוני.
כמו כן, במידה וזה הכיוון שלי, לאיזו עבודה היית מייעצת לי לנסות ולהתקבל על מנת ליצור ניסיון וקורות חיים טובים לקראת ההמשך? אציין כי אני בן 26... תודה רבה!
ש
שני יונגר
כל עבודה בתחומי הפיננסים תהיה טובה לך
שלום דודי,
ממש לא. ללא הקורסים וההסכמה בביטוח לא תוכל לעבוד בביטוח אז ממש לא היא התשובה היחידה שיש לי לתת לך. ההסמכה בתחומים הללו היא קריטית לעיסוק בהם. לגבי הניסיון הרלוונטי כל ניסיון בתחום פיננסי יכול להיות טוב, גם עבודה בבנק יכולה להתאים לקורות החיים של מי שרוצה לעסוק בביטוח בהמשך הדרך.
בברכה, שני
ד
דודי
תודה. דבר נוסף בבקשה
האם לדעתך הכשרה של יעוץ פנסיוני הינה מספיקה על מנת להשתלב בתפקידים שונים בעולם הביטוח; או שמא כדאי אולי לנסות וללמוד תואר ba בביטוח במכללת נתניה (כאמור יש לי כבר תואר ראשון בחינוך ואני בשנה ב' בלימודי mba). תודה.