אני בת 23, השתחררתי בגיל 20 ומאז רק עבדתי ושיפרתי בגרויות. יש לי רצון לעשות קורס תפירה אבל אני לא בטוחה בזה. זה נשמע לי מעניין וכיף. אני מאוד אוהבת בגדים, אבל יש לי קושי להחליט בנושא הזה. בנוסף, יש בי רצון ללמוד אבל אני לא יודעת בדיוק איזה תחום לימוד. תואר זה נראה לי דבר חשוב ובגלל זה החששות שלי מלעשות רק קורס בלי תואר.
אני נמשכת לתחומים ההומניים ולא לראלי, אהבתי מאוד ספרות אומנות תנ"ך ואזרחות בתיכון. אני חושבת על הוראה או משהו טיפולי אבל שלא קשור לרפואה כי לא אוהבת בתי חולים וקופות חולים. חשבתי במקביל גם על קורס גרפיקה שמלמדים בו להשתמש בתוכנות העיקריות. אבל החשש שזה לא תואר ושאני לא עסקתי בזה אף פעם עד כמה אני יצרתי ויצליח בזה. אשמח לעזרה בהתלבטות.
תודה.
ש
שני יונגר
לא לוותר על כלום
שלום עדן,
את בהחלט מתחברת ואוהבת הרבה מאוד תחומים כאשר אין בהכרח סתירה ביניהם. ראשית תמיד תוכלי ללמוד קורס תפירה, גם כדי שיהיה לך כלי עבודה ביד כתחביב או כמקצוע לשיקולך. הקורסים הללו מאפשרים עבודה ואולי אף לימודים נוספים במקביל ולכן אל תשללי. לגבי לימודי גרפיקה ותואר ראשון וחינוך, את יכולה לשלב את כולם, את יכולה ללמוד לתואר ראשון בתקשורת חזותית, ולאחר מכן להוציא תעודת הוראה אם תרצי עדיין ללמד. לאחר שתהיה לך תעודת הוראה תוכלי גם להמשיך וללמוד בכיוון טיפולי אם עדיין תרגישי שזה מה שהכי נכון לך. אבל הכי חשוב שתלמדי ותעשי רק מה שאת אוהבת, אחרת חבל על המאמץ. לא משנה אם זה תואר או שזו תעודה, אם תהיי טובה באותו תחום אין סיבה שלא תצליחי. חשבי על הדברים שלי. בינתיים צירפתי לך הסבר על לימודי תקשורת חזותית כדי שתתרשמי מהם.