מה ההבדל בין לימודי תעודה בטיפול משפחתי לעומת ייעוץ משפחתי?
מה ההבדל בין לימודי תעודה בטיפול משפחתי לעומת ייעוץ משפחתי?
עו"סית
1 תגובות
שלום שני, אני בוגרת תואר ראשון בעו"ס, עם ניסיון של שנה וחצי בתחום נוער בסיכון, ובריאות נפש. לאחרונה התחשק לי לחזור ללימודים ולהתמחות בתחום ספציפי כלשהו ואני מסוקרנת מתחום הטיפול המשפחתי. אשמח שתסייעו לי בשלוש השאלות הבאות: לגבי תעסוקה לאחר תואר שני בטיפול משפחתי - מה האפשרויות שקיימות בפניי, האם העבודה במשרות שדורשות תואר שני שונות ממשרות (למשל בתחום הורים וילדיהם) של תואר ראשון? לצערי פספסתי את ההרשמה לתואר שני לשנה זו, אשמח לדעת איזה מקומות ללימודי תעודה לטיפול משפחתי נחשבים טובים באזור חיפה (עם עדיפות לכאלה שיוכרו אח"כ באוניברסיטה) ויתנו לי כלים טובים ופרקטיים להמשך. שאלה אחרונה - מה ההבדל בין לימודי תעודה בטיפול משפחתי לעומת לימודי ייעוץ משפחתי? מודה לכן מקרב לב על התשובות!
ש
שני יונגר
לימודי ייעוץ משפחתי מסלול אקדמי או תעודה
שלום עוסי"ת,
עיקר העוסקים בתחום הטיפול המשפחתי עובדים באופן עצמאי או כמנחי קבוצות הורים או בייעוץ למשפחות ולזוגות. לגבי ההבדלים במשרות, מקובל למשל במשרד החינוך להעסיק בתפקידי יועצים רק בוגרי תואר שני, וכך מקובל באופן כללי בהרבה מוסדות וארגונים, אז יש פה משמעות גדולה מאוד לתואר עצמו מבחינת הפרסונה. לגבי הפנייה שלך ללימודי תעודה במקום, חשבי היטב לפי ההחלטה בעניין על הדברים שכתבתי לך כאן. התעודה היא מעולה, אך בחלק מהמקרים צריכה להיות מגובה על-ידי תואר שני ולכן חשבי היטב באיזה מסלול לימודים כדאי לך לבחור נכון להיום. אני מניחה שעניתי לך בתשובה הכוללת שלי גם על השאלה האחרונה שלך על ההבדל בין לימודי תעודה ללימודי הייעוץ. לגבי הקורסים, אינני יכולה כמנהלת פורום לקבוע מה יותר כדאי לך או אלו מוסדות לימוד הם טובים יותר, אך כן בהחלט קיימים מסלולים בהם תוכלי לקבל הקלה בתואר השני לאחר שתעסקי בטיפול או תהיי מנוסה בתחומי טיפול, גם אם אלו לימודי תעודה. אז לא נסגרות לך האופציות. מסלול שכזה קיים למשל באוניברסיטת חיפה.