אני מאוד רוצה ללמוד ריפוי בעיסוק ולעסוק במקצוע טיפולי לצערי הרב הפסיכומטרי שלי וציון הסכם לא עומד בדרישות של החוג הזה שהן גבוהות מאד! האם כדאי למוד ללימודי תעודה מקצוע טיפולי אם כן מה עדיף!? והאם יש אפשרות לעשות תואר שני באוניברסיטה בתרפיה גם אם יש רק לימודי תעודה? אחרי שאסיים?
ש
שני יונגר
לימודי טיפול ברפואה אלטרנטיבית
שלום יעל,
אתחיל מהסוף להתחלה. לא ניתן ללמוד לתואר שני ללא תואר ראשון ובוודאי שתחומים טיפוליים כמו ריפוי בעיסוק בהם תעודת התואר הראשון היא תעודת מקצוע לכל דבר ועניין וללא התעודה הרלוונטית לא ניתן המשיך לתואר שני באותו התחום. לגבי לימודי טיפול שאינם אקדמיים, את בהחלט יכולה לבחור במסלולים הללו, יש לא מעט מסלולי לימוד טיפוליים שהם חלק מלימודי רפואה משלימה שאולי יתאימו לך. תוכלי לקרוא על הנושא ועל התחום בקישור המצורף בתחתית התשובה שלי. יש המון קורסים ואפשרויות בעולם הרפואה המשלימה כך שכדאי ללמוד אותו היטב. מה עדיף את תחליטי בסופו של דבר בעצמך. אם חשובה לך התעודה האקדמית, אז עשי מאמץ באמצעות מכינה קדם אקדמית ופסיכומטרי נוספים כדי להצליח ולהתקבל למסלול טיפולי במסגרת אקדמית. אם אינך מעוניינת במסלול שכזה אז כלל עולם הרפואה המשלימה יכול להיות פתוח לפניך, שם נדרשים לכל היותר לתעודת בגרות מלאה ולמעבר של ראיון קבלה ללימודים. הכי חשוב שתהיי שלמה עם הבחירה וההחלטה שלך ושתאהבי את הדרך שאת עושה.