אשמח לדעת איזה מוסד נחשב להכי טוב ללימודי תעודה של הנהלת חשבונות באזור תל אביב והמרכז? מה הכי חשוב לבדוק בעת חיפוש מוסד ללימודי תעודה בנושא זה? האם יש משהו מיוחד שיעזור לי לעסוק בנושא זה בעת חיפוש משרה תעסוקתית שכדאי לי לבדוק שיהיה בקורס במוסד שאני מחליטה ללמוד בו ? תודההההה
ש
שני יונגר
לימודי הנהלת חשבונות
שלום סינטיה,
כלל מוסדות הלימוד בתחום מחויבים לאותה תוכנית לימודים בהנהלת חשבונות סוג 1+2 שכן לימודים אלו מפוקחים על-ידי משרד העבודה. מה שכן יכול להבדיל בין המכללות השונות בתחום הם הפרטים הבאים: מספר תלמידים בכיתה, היקף השעות ומשך תקופת הלימודים, מי המרצים בקורסים וכמות העוברים את הבחינות. בסופו של דבר חשוב מאוד גם לבדוק אם המכללות מציעות השמה ראשונית לבוגרי הקורסים ובאלו תנאים, כי זה יכול להוות יתרון מבחינתך בהחלטה. המלצה על מוסד לימודים מסוים אינני יכולה לתת כמנהלת פורום, אך ממליצה מאוד לערוך סקר שוק לקראת ההחלטה.
הנהלת חשבונות או חשבת שכר
קודם כל תודה שני ! היום צצה אצלי התלבטות נוספת האם ללמוד חישוב שכר או המנהלת חשבונות ... האם ידוע לך איזה מקצוע מבוקש יותר בשוק עבודה ? אני פשוט מחפשת לעשות קורס אשר יאפשר לי לקבל מקצוע ולהתפתח בתחום התעסוקתי לי יש תואר ראשון בתקשורת והתחום כל כך רחב שלא מצאתי את מקומי . לי יש ניסיון בנקאי אני בנקאית ועכשיו אני מחפשת לעשות קורס ושיהיה לי מקצוע מכיוון שאני לא רואה את עתידי בבנק. מה את חושבת שכדאי לי ללמוד הנהלת חשבונות או חשבת שכר ? מה יקדם אותי יותר מקצועי ? ( יפתח לי יותר דלתות )... תודה רבה !!!!
ש
שני יונגר
לימודי הנהלת חשבונות וחשבות שכר
שלום סינטיה,
למרות שהשכר הפוטנציאלי של חשבי שכר גבוה יותר מזה של מנהל חשבונות (לא תמיד כמובן) כמעט כל המעסיקים מעוניינים בחשבי שכר בעלי ניסיון ותעודה של מנהלי חשבונות בנוסף. זאת למרות שאין דרישה שכזו בקורסים עצמם ולצורך קבלת התעודה בתחום. לכן אם אשים את עצמי במקומך, כדאי להתחיל בקורס הנהלת חשבונות ולאחר מכן להמשיך וללמוד גם חשבות שכר. כך תגדילי את היצע העבודה הפוטנציאלי שלך והאטרקטיביות שלך מול מעסיקים. קורס הנהלת החשבונות רלוונטי ודרוש לך בכל מקרה גם לנושא ייעוץ המס, כך שאני חושבת שזה דיי מצמצם לך את ההתלבטות נכון להיום.