האם מישהו כאן יכול להגיד לי היכן ניתן בצפון או במרכז ללמוד קורס ממונה בטיחות(עדיף בצפון) כאשר אני עם תואר ראשון בכלכלה וניהול ומשאבי אנוש ואין לי כל לימודי הנדסאי או מהנדס או רקע טכנולוגי?
ש
שני יונגר
לא חייבים רקע טכנולוגי אבל מומלץ שכן יהיה
שלום רועי,
באזור הצפון ניתן ללמוד את הקורס במכללות הבאות: כרמל בטיחות, המוסד לבטיחות וגיהות. אפשר להתקבל לקורס גם ללא רקע קודם כפי שתיארת כאן, אך הבטחה לעבודה אין כמובן.
תודה אבל לצערי זה לא מדוייק
שני תודה על העזרה. זה לא מדויק כי דיברתי עם כרמל בטיחות ועוד מקומות אבל הם מחייבים שיהיה רקע קודם כפי שציינתי הנדסאי/מהנדס/מדעי הטבע או רקע טכנולוגי. האם את מכירה מקום אפילו במרכז שלא מחייב באחד מאלו?
ש
שני יונגר
אפשרות נוספת לעיסוק בתחום הבטיחות
שלום רועי,
צר לי על הבלבול. מכיוון שאין לך שום רקע או ניסיון בעבודה טכנית בכלל. יש לך אפשרות נוספת ללמוד לתואר שני בבטיחות. אליו אולי תוכל להתקבל אם תעמוד בתנאי הקבלה מבחינת הציונים בתואר הראשון שלך. יש אפשרות ממה שידוע לי להתקבל למסלול עם ההשלמות הנדרשות גם לבוגרי מסלולי תואר ראשון בניהול. אתה אמנם לא תיחשב מהנדס כי רק בוגרי תואר ראשון בהנדסה מוגדרים מהנדסים אך יהיו לך הכישורים שבהם אתה מעוניין. זה מסלול יותר ארוך אבל אולי הוא עדיף לך אם זה מאוד חשוב לך. כל אפשרות אחרת תחייב אותך ללמוד לפחות במסלול להנדסאים וטכנאים כדי להתקבל לקורס. בסופו של דבר הסיבה היא והנטייה היא לקבל את מי שכבר מועסק בתחום טכני וההכשרה אמורה להשתלב עם עבודתו בפועל. אם אשאל אותך, כמה זה חשוב לך ומה תהיה מוכן להשקיע כדי לעסוק בתחום הבטיחות, מה תהיה תשובתך? שקול את המסלול שסיפרתי לך עליו כאן כאופציה. הוספתי לך גם הסבר מפורט יותר עליו בקישור למטה.