היי יש לי תואר בהנדסה כימית ואני רואה שיש בעיה למצוא עבודה בתחום שלי באיזור המרכז. יש לי עד כה ניסיון בתחומי איכות\רכש\רגולציה\מו"פ כימיה... כמעט בכל משרה משום מה אני רואה שדורשים לדעת SAP. האם כדאי לי ללמוד את זה? מה זה ייתן לי? תעודות כגון CRA (ממונה בטיחות) וכאלה, לא כדאי לי ללמוד כי דורשים ניסיון של 7-10 שנים בתחומים אלה עם ניסיון ניהולי מוכח. מה עליי לעשות? מה האופציות שלי?
ש
שני יונגר
הנדסה כימית ותעסוקה
שלום אורטל,
SAP היא מערכת מידע מאוד נפוצה בשימוש של חברות גדולות בישראל. לרוב הידע הדרוש הוא ברמת השימוש במערכת כך שתוכלי ללמוד כל קורס קצר או השתלמות לשימוש בה, אך לטעמי אין צורך להעמיק יתר על המידה בלימודי התחום, כיוון שזו מערכת המותאמת לכל ארגון וארגון ולכן מתנהגת אחרת בכל ארגון, על-פי צרכיו. להכיר אותה זה חשוב, אך לא יותר מכך. לגבי קורס CRA הוא מיועד למי שרוצה להשתלב בכל הנוגע למחקרים קליניים. לרוב בתעסוקה יש העדפה לבעלי תואר שני במסלול מחקרי, ואת זה כדאי לדעת לפני שעושים את הקורס. לגבי הנדסה כימית באזור המרכז. זה נכון שעיקר התעסוקה בתחום היא בפריפריה ולכן עליך להחליט מה לעשות, האם תעדיפי לנסוע בכל יום דרומה או צפונה או לשנות את תחום העיסוק שלך או את אזור המגורים שלך. כל החלטה כזו תגרור החלטות נוספות בהמשך. אשמח לעזור בכל שאוכל גם בעתיד במידה ותבקשי.
תוכניות הסבה לאקדמאים
היי שני, תודה על התגובה. אני חושבת להתחיל הסבה כלשהי לתחום אחר יותר סולידי עבור נשים (אימהות) כגון: הנהלת חשבונות, בדיקות תוכנה, ניתוח מערכות מידע וכו'.. בגלל שאני מעוניינת להוציא מעט אם בכלל כסף על ההסבה הזו, התחלתי לחפש מקומות שיכולים לעזור לי אפילו חינמית כגון: משרד העבודה, משרד הכלכלה, משרד התעסוקה, משרד החינוך... האם ידוע לך על תוכניות הסבה כאלו? שאלה נוספת: יש הרבה ביקוש בתחום הנהלת חשבונות (האם דורשים גם ניסיון?, ראיתי שבעיקר הביקוש לסוג 3) לכן חשבתי ללמוד לבד הנהלת חשבונות אונליין ללא עלות ולגשת ככה לבחינה של משרד הכלכלה, האם כדאי ללמוד לבד? ראיתי בחינה אחת של סוג 1 והיא לא נראית קשה במיוחד, הרבה שאלות אמריקאיות ואחוזים - יש מחשבון ויש דף נוסחאות, שבבחינות בהנדסה זה מעל ומעבר למה שצריך על מנת לעבור בחינה. את חושבת שאצליח לבד? כמה זמן ייקח לי ללמוד לבד?