לימודי הנהלת חשבונות לאחר תואר בכלכלה - האם מומלץ?
לימודי הנהלת חשבונות לאחר תואר בכלכלה - האם מומלץ?
יונתן
1 תגובות
שלום. אני מעוניין להשתלב בתחום הפיננסי (עדיין לא יודע בדיוק מ: שוק ההון, אנליסט, כלכלן....) רציתי לדעת האם לימודי הנהלת חשבונות 1+2 יוכלו לתרום לי מבחינת ידע ויתרון בקורות חיים על מנת להגיע לתחומים שציינתי? האם זה לא יהיה לי למכשול ומעסיקים יעדיפו לזמן אותי לתפקידים בהנהלת חשבונות ולא לתפקידים בהם אני מעוניין. אשמח לשמוע את תגובותיכם לגבי עניין זה, ובנוסף אם יש לכם הצעות אחרות לגבי אפשרויות שאוכל לקדם את עצמי מבחינה מקצועית אשמח לשמוע גם. יש לציין שאני בוגר תואר ראשון בכלכלה ומנהל עסקים ללא ניסיון בתחום הפיננסי כרגע.
ש
שני יונגר
לימודי הנהלת חשבונות אחרי תואר ראשון בכלכלה
שלום יונתן,
לימודי הנהלת חשבונות לא יתרמו לך דבר וחצי דבר אם אתה לא מעוניין לעסוק בהנהלת חשבונות. אם זה לא הכיוון אז חבל להשקיע זמן ומאמץ בלימודים שלא יתנו לך יתרון בעבודה. אני כותבת זאת כי אתה מצוין תפקידים שאין להם קשר להנהלת חשבונות כמו שוק ההון, אנליסט או כלכלן. ההצעה הטובה ביותר שאוכל להציע לך כרגע היא לחפש עבודה בתחום הפיננסים ומשם להמשיך הלאה. או לתואר שני במנהל עסקים בהתמחות במימון, או ללימודי סטטיסטיקה או אקטואריה או בכלל ללמוד קורסים בתחום שוק ההון שאינם לתואר אקדמי. לכן הצעד הראשון הוא מציאת עבודה בתחום הפיננסים, לא משנה איזה, אפילו כטלר בבנק לצורך ההתחלה.