לימודי מפתח/מנתח מערכות bi - האם ניתן למצוא עבודה?
לימודי מפתח/מנתח מערכות bi - האם ניתן למצוא עבודה?
אורי
1 תגובות
שלום רב, אני בוגר תואר בכלכלה וניהול, עובד כאנליסט נתונים. בנוסף אני לומד שאילתות SQL באופן עצמאי כמה שניתן ברמה בסיסית, קורס bi מאוד מדבר אליי ואני שוקל להירשם. לאחר עיון רב במודעות הדרושים לתחום ה bi, שמתי לב שברוב אם לא בכל מודעות הדרושים, יש צורך ב 3-4 שנות ניסיון וכאן מספר שאלות : 1.האם יש סיכוי להתקבל לעבודה בתור מפתח/מנתח מערכות bi לאחר קורס מקצועי כזה? 2.האם ניסיון בתור אנליסט נתונים מהווה יתרון בקבלה לתחום? 3.האם מעסיקים יעדיפו בוגר תואר בהנדסה תעשייה וניהול/מדעי המחשב על פני בוגר כלכלה לתחום ה bi ?
ש
שני יונגר
עבודה בתחום ה-BI
שלום אורי,
1. ראשית, תמיד מקומות עבודה או כמעט תמיד יעדיפו בעלי ניסיון, אך יש לקחת תמיד את הדברים בעירבון מוגבל. כמו שכל אדם מטייב את קורות החיים שלו, כך גם מקומות העבודה מטייבים את רמת הדרישות לתפקידים. אין זה אומר שהם לא מעוניינים באנשי מקצוע, אך זה לא אומר שאין עבודות לחסרי ניסיון בכלל. אני מציעה רק הצעה אחת חשובה מאוד, סבלנות בחיפושי העבודה. מצב השוק היום הוא כזה שמאוד קשה למצוא עבודה עם או בלי ניסיון ולכן צריך סבלנות רבה עקשנות מקצוענות. כך שכדאי שתיקח ברצינות רבה את הלימודים ותדע להפגין אותה בראיונות עבודה ובקורות החיים. מומלץ לכתוב קורות חיים עם מומחים לתחום. 2. כל ניסיון הוא ניסיון טוב וניסיון כאנליסט הוא מצוין לתחום ה-BI 3. מאוד תלוי מה הם מחפשים ולכן קשה לומר חד משמעית כן או לא.