שלום.. האם כדי ללמוד ייעוץ מס מחויב ללמוד קודם הנהלת חשבונות ? או שהקורס כולל הנהלת חשבונות? , אם במידה והקורס כולל יש דבר שלא מובן לי , קורס הנהלת חשבות אורך כשנה וחצי וקורס של ייעוץ מס שנתיים , איך מכניסים ללימודי יעוץ מס הנהלת חשבונות סוג 2 ? ידוע לי שרק קורס סוג 2 לוקח שנה וחצי. באיזה רמה ייעץ מס צריכים לדעת הנהלת חשבונות ? האם הידע של הנהלת חשבונות שנרכש בקורס ייעוץ מס מספק יועץ מס? ואם אפשר ממוצע שכר למתמחה.. אשמח לתשובות , תודה מראש...
נ
נועה סטרוז
לימודי ייעוץ מס - תנאי קבלה
שלום אנה,
תנאי הקבלה לליודי ייעוץ מס הינם: תעודת בגרות מלאה או מי שלא בעל תעודת בגרות מלאה חייב לעבור מבחן החלפה ולעבור מקצועות ספציפיים כמו אנגלית ומתמטיקה. בנוסף מי שמעוניין לעסוק וללמוד ייעוץ מס חייב לפני כן להיות מנהל חשבונות - המועמד חייב להיות בוגר קורס הנהלת חשבונות, בעל תעודת מנהל חשבונות סוג 2 או לעבור את בחינת הגמר של המכינה לחשבונאות. צירפתי עבורך מאמר המסביר על לימודי ייעוץ מס ועל התחומים השונים הנלמדים והדרישות מהמועמדים למסלול.
יועץ מס מתחיל שעבר הסמכה ועבר את תקופת ההתמחות הנדרשת משתכר בין 4,500 ש"ח ל- 6000 ש"ח בחודש.
בחינת גמר לחשבונאות
היי תודה על התגובה ועוד משהו .. מה הכוונה בחינת גמר לחשבונאות ? האם זה במקום הנהלת חשבונאות סוג 2? נבחנים על חומר הנלמד בקורס ייעוץ מס? נראה לי שזה יותר מדי לעשות שנה וחצי קורס הנהלת חשבונות ואז עוד שנתיים ייעוץ מס ...בכולל זה זמן של תואר.. אשמח עזרה .. אני יכולה להימנע איך שהו מהקורס הארוך של הנהלת חשבונות ??
נ
נועה סטרוז
בחינת גמר בחשבונאות
שלום רב,
כמו בכל מקצוע בעולם האקדמי בסיום קורס או מסלול לימודים ישנה בחינת גמר, כך גם בחשבונאות. בכדי לקבל מידע מדוייק על הבחינה עצמה (היות ואני לא עברתי אחת כזאת) אני ממליצה לך לפנות לתלמידים שעברו את הבחינה או לומדים אליה כך תוכל לדעת מה הם התכנים, מה הדרישות ועוד.