היי קיבלתי זכאות להשתתף בתכנית השוברים שמציע משרד הכללה להורים יחידים. פניתי ללשכת התעסוקה במקום ואושר לי המימון אך אצלנו בלשכה אין ייעוץ והכוונה ולא מפנים לקורסים. אני אמורה לחפש עצמאית מוסד לימודים שמוכר ע"י משרד העבודה/תמ"ת או גוף ממשלתי אחר ולחזור עם הצעת מחיר. התחלתי לחפש באתרי אינטרנט ומצאתי את נספח ג' של משרד הכלכלה, בו רשימה של מגוון קורסים מפוקחים. סיננתי מקצועות שלא רלוונטים לגביי כמו בניין, טבחות, חשמל, רכב וכו'... יש הנהלת חשבונות, מזכירות רפואית או משפטית, עיצוב ובניינת אתרים ועוד תחומים מהמחשבים, עיצוב גרפי, מטפלת לגיל הרך, קוסמטיקה, בקרת קול, וגם מצאתי את מכללת וצרנברג לתרפיה באומנות. ביקרתי במספר מכללות ולקחתי הצעות מחיר אך בגדול לא התחברתי כ"כ לשום מקצוע. בכל מקצוע פשוט דמיינתי את עצמי עוסקת בתחום והרגשתי סוג של רתיעה, שבחרתי בקורס הלא נכון. במחשבים והאינטרנט שאולי אני אוהבת כתחביב אך לא אוכל לשבת כל יום שעות על גבי שעות למשך שנים מול המחשב, בשלב מסויים יכאב לי הראש, ושכתחביב תמיד אוכל לחפש לימוד חינם דרך האינטרנט. בילדותי מאוד אהבתי לצייר, לצבוע, לסרטט לגזור ולהדביק ובככל אומנות ואף עסקתי בספרוט אבל מה הקשר לזה היום, חוץ מזה שבעוד 4 שנים הבן שלי יתחיל לצייר ולהדביק ואני לפעמים אשב לצייר איתו. בעיצוב גרפי אין לי רקע כלל וגם אפשר ללמוד מהאינטרנט או שבהנהלת חשבונות ארגיש עונש בעבודה וכדומה. לאלו הוסיפו גם הביקורים שלי בפורומים של כאלו שלמדו קורסים מסויימים ולא מוצאים עבודה שנים כי דורשים ניסיון מוכח, כמו מנהלי חשבונות, ובפורטל הדרושים למיניהם אין ביקוש באזור מגוריי, ולמעט שיש ההכשרה לא מספיקה וצריך קורס נוסף. מצד שני האינטרנט מוצף שמקצועות אלו מבוקשים בשוק... בקיצור אני מאוד מבולבלת ואין לי מושג מה ללמוד. שאלתי אנשים שלמדו ועובדים באותו תחום וכאלו שלא עושים כלום עם מה שלמדו וגם להם אין מושג. חשבתי אולי קורס מידענות מרוב כל החיפושים באינטרנט, ושבכלל הכרתי את התכנית הזאת למעשה מהאינטרנט ואולי בניית אתרים כי אני מבקרת בהמון אתרים וקוראת מידע שמעניין אותי לדעת, ואולי קוסמטיקה, אני ממש בדילמה. המטרה שלי בכלל היתה לשלב את בני למעון ולצאת לעבוד עם דגש על סוג העבודה- מסודרת וקבוע ופחות תפקיד השכר, שיתאים לסטטוס שלי, ולא לעבוד בעבודות מזדמנות ובמשמרות. לשם כך חשבתי על הכשרה לתעודה, אך נשחפתי יותר מידי. אולם אני כעט גם על השכר מסתכלת ועל משרה לאם בלבד, אולי אפילו מהבית. *כחלק לתנאי לשוברים הוא שהלימודים יערכו 5 ימים בשבוע, אך במכללות שביקרתי הלימודים מתקיימים כ2-3 ימים בשבוע. עוד דבר, באתר התעסוקה מופיעים גם מקצועות ההנדסה. הכוונה להכשרת הנדסאים למהנדסים או אפשרות ללמודי תעודה כפי שבשאר המקצועות שציינתי? אם האחרון נכון אז מקצוע מתחום מההנדסה כן הייתי רוצה לרכוש. בעתיד אני מתכוונת ללמוד לימודים אקדמאים (אין לי יכולות כרגע) וחשבתי דווקא על הנדסת ביוטכנולוגיה או מזון ואולי אשנה את דעתי להנדסת משהו אחר, פחות קריטי כרגע, אולם אם זה נכלל במימון אז אני מעדיפה ואני ממש זקוקה לייעוץ והכוונה, ולמיקוד ספציפי של מוסדות לימוד של משרד העבודה. סליחה על המגילה. תודה.
נ
נועה סטרוז
קורס של משרד העבודה להורים יחידים
שלום מרינה,
לפי דעתי המחשבה שלך ללכת לכיוון ההנדסה חכמה ומושכלת מאוד. תחומי ההנדסה השונים לא מפסיקים להתפתח והדרישה לעובדים מוסמכים ומקצועיים תמיד קיימת בניגוד למקצועות אחרים שכפי שכתבת גם לא מתאימים לאופי שלך בתור בנאדם. אחרי חיפושים ובדיקות רבות לא מצאתי קורסי הנדסה שנכללים בתוכנית השוברים אך אני מאוד ממליצה לפנות ישירות לגוף המממן היות והם יוכלו להציג בפנייך את תחומי הלימודים ומסלולי הלימוד הרלוונטיים עבורך היות ולעיתים לא כל מסלולי הלימוד הפנויים לזכאים מפורסמים באינטרנט בצורה מעודכנת ומסודרת.
במידה ויש לך שאלות נוספות תוכלי לפנות אלינו באמצעות הטפס ליצירת קשר שצירפתי עבורך או באמצעות הפורום.