אני חייל משוחרר, וממש בא לי לעבוד בקונדיטוריה אבל הבעיה שבשביל זה צריך הכשרה... אתם חושבים שמומלץ ללמוד את זה כעבודה אחרי צבא (לא לכל החיים... אלא כהכשרה שאני ממש רוצה ללמוד) ולעבוד בקונדיטוריה איזה שנה שנתיים ולצבור כסף?
אז השאלה הראשונה היא כדאיות... השאלה השניה: באיזה מקום מומלץ ללמוד את זה? כמה זמן הכשרה? וכמה זה עולה? אתם יודעים אם אני עושה קורס שאני כל כך רוצה ללמוד אותו כידע לחיים, ובמקביל רוצה אותו לעבודה "זמנית" לשנתיים הקרובות אני רוצה כבר ללמוד אותו בצורה יסודית וכמה שיותר רחבה ומעמיקה אף על פי שמדובר בקורס ולא בתואר או משהו דומה.
שאלה שלישית: איפה אני יכול לעבוד אחר כך? והאם יש ביקוש לקונדיטורים ככלל... תודה רבה לכם :)
נ
נועה סטרוז
לימודי קונדיטוריה
שלום ירדן,
לימודי קונדיטוריה הינם לימודים מעמיקים מאוד בתחום והם מתקיימים בכמה מוסדות לימוד מובילים ברחבי הארץ ביניהם: מכללת השף, מכללת טעמים, עושים בישול, דן גורמה, מכללת הדסה ירושלים ועוד. המחירים משתנים מאוד בין מוסד לימודים אחד לשני ולכן אני ממליצה לפנות למוסדות הלימוד השונים לקבלת מידע נוסף לגבי העלויות הכרוכות.
חושב לציין שסיום קורס לא אומר בוודאות שתצליח למצוא עבודה מתגמלת בתחום אך אם תמצא תוכל לעבוד במאפיות שונות והשכר כמובן תלוי בגודל המאפייה או מקום העבודה שבו תשתלב.
צירפתי עבורך מאמר המסביר על לימודי קונדיטוריה, מוסדות הלימוד השונים ועוד.