שלום הייתי רוצה לקבל עצה\כיוון. למדתי תואר ראשון מדעי החברה עם תקשורת אני עובדת בשיווק כבר כמה שנים ובדר"כ מרוצה אבל לפעמים יש לי "נפילות" וחרדה שמא זה לא מספיק לעתיד כי זה לא מקצוע אמיתי וברגע שיש גל פיטורים בחברה גדולה המתכנתים נשארים אבל אלה הניתנים להחלפה מהר (אנשי השיווק למשל) הולכים הביתה. חשבתי לקחת קורס בתכנות web או QA תוכנה. האם לקיחת קורס מספקת לעבודה בחוץ? האם זה נכון לגבי מה שכתבתי על שיווק? אשמח לעצה
ש
שני יונגר
עבודה בשיווק- אולי לא בהיי טק
שלום אורית,
הקורסים הללו מספקים לשם מציאת עבודה, אך איכות העבודה היא נמוכה מאוד. אלו בוגרי הקורסים שאינם אקדמאים בתחום המחשבים עובדים בתפקידים מאוד זוטרים ועושים את "העבודה השחורה" בלבד ברוב המקרים. כמובן שיש לכישרון מקום ואפשר להתקדם, אבל כך בדרך כלל מתחילים בעיקר בתחום ה- QA. לגבי מה שכתבת על שיווק, אני לא חושבת שזה מדויק, כי אם את טובה במה שאת עושה, את לא אמורה לחוש סכנה האורבת לך מעל ראשך בכל עת. חשוב מאוד במיוחד בעולם ההי טק להיות טובים כל הזמן, אין מנוחה, כך הוא עובד. אם הלחץ הזה גדול מידי עבורך, תוכלי תמיד לחפש עבודה בתחום השיווק בעולם העסקים שאינו היי טק, שם השינויים בדרך כלל פחות קיצוניים ואין תחושת סכנה.