האם יש ביקוש בשוק העבודה למנחי קבוצות? האם נדרש רק ניסיון כדי להיות מנחה קבוצות? לא מקבלים בלי ניסיון? אוכל להיות גם מדריכה בתור מנחת קבוצה?
אם אני לא בן אדם ממש של קבוצות (לא מבחירה אלא אישיות כזו) - זה משהו שאפשר לשנות? אני מאוד הייתי רוצה להיות אדם קבוצתי ואין לי פחד במה.
איפה אפשר ללמוד מנחת קבוצות בדרום, והיכן ניתן ללמוד את הקורס הכי קצר? זה משנה איפה לומדים?
בנוסף, האם יש בשוק העבודה ביקוש לגרפולוגיה, קואצ'ינג, עריכה לשונית ותרגום? תודה.
ש
שני יונגר
קורס הנחיית קבוצות בדרום
שלום מיכל,
זו שאלה בהחלט טובה. התשובה היא שהביקוש אינו גבוה במיוחד וזהו כלי שעושים בו שימוש בדרך כלל במקביל לעיסוק בתחומים נוספים. עיקר אלו העוסקים בהנחיית קבוצות עושים שאת כעצמאיים העוסקים בתחום נוסף וזוהי השלמת ההכנסה שלהם או התחביב שלהם. מעטים לפי היכרותי עוסקים ישירות בתחום ובו בצורה בלעדית. אם תוכלי להיות מדריכה בתחום, אם את טובה ובעלת כישורים אישיים גבוהים בהנחיית קבוצות, אין זיבה שלא תוכלי להיות גם מנחה של מנחים. אם אפשר לשנות באישיות משהו בעקבות הקורסים להנחיית קבוצות, אז לרוב בתשובה היא כן. קורס הנחיית קבוצות למעשה משנה את תפיסת העולם של המנחה ולא רק של המונחה. אני מניחה שלאורך הקורס תכירי בעצמך תכונות חדשות שלא הכרת עד היום. לגבי קורסים באזור הדרום, מכללת אשקלון, מכללת אחווה, מכללת גישות, היחידה ללימודי חוץ בבן גוריון.