יש לי את האופציה להמשיך ללימודים י"ג - י"ד דרך הצבא , ויש לי את האופציה להתגייס ישר ולצאת בגיל 21 רגיל וללמוד מקצוע, השאלה היא אם כדאי לי לעשות י"ג י"ד או להתגייס ישר?
נ
ניסן
תשובה למר דורון בן אבו
סורי לא יודע איך משרשרים.
אז ככה, לדעתי, לא כדאי לך להמשיך לעוד שנתיים של "בית ספר".
קודם כל, זה מבזבז את זמנך, בין כה וכה. בנוסף, זה סוג של בריחה מהמציאות (בדומה למשל לשנת שירות). מדוע? מן הסתם כי יכול להיות שאדם שחושש מהשירות הצבאי ומהמסגרת ה"נוקשה" שכביכול באה איתו ומעדיף להמשיך במצב הנוח והמוכר של בית - ביה"ס. ככה שרק אם אתה באמת אבל באמת מתעניין ו/או אוהב ו/או חלמת על זה כל חייך, ללמוד אלקטרוניקה ואיך מתקנים מטוסים, אז זה כדאי. וגם אז לא בטוח, כי תוכל לעשות את אותו הדבר בדיוק (לימודים) גם אחרי הצבא. אם אתה מחבב את הנושא עד כדי כך שאתה מוכן נפשית לזה שתעסוק בכל הקטע הזה בחיל האוויר הטכני (שממה ששמעתי זה ממש לא מציאה גדולה ולא כזה כיף), למשך כמה שנים טובות, גם בסוף כיתה י"ד, אז לך על זה. קשה לי להאמין שיותר מידי אנשים עונים על הקריטריון הזה.
בקיצור, עזוב אותך, תמסה להתקבל להיות פקח טיסה או משהו כזה אם אתה אוהב כל כך מטוסים.
אם תרצה לשאול עוד משהו או להגיב למה שכתבתי, שלח זאת לכתובת המייל הנ"ל: 1991nm@gmail.com
כי אני לא מבקר פה הרבה בפורום.
עזוב אותך בקיצור. תאמין לי.
ש
שני יונגר
האם ללמוד יג' יד או לא
שלום דורון,
בראייה ארוכת טווח, ניסיון תעסוקתי בכל תחום שהוא ובוודאי בתחום טכני הוא מצוין. אתה תגלה לאחר שתשתחרר מהצבא כי בחוץ אין מציאות גדולות ואף אחד לא מחכה לך שתשתחרר מהצבא ותבוא לעבוד אצלו. מה שעוד תגלה זה כי חייבים ניסיון בעבודה בכל תחום שניגשים לעסוק בו.
החיסרון בלימודי יג' יד' עם זאת, הוא בכך שהצבא אינו מבטיח לך שתקבל תפקיד ההולם את כישוריך מהלימודים, מה שיכול להיות לא נעים, וקורה לחלק מבוגרי המסלולים. אבל, זכור כי האופציות כן קיימות ובמסגרת הצבאית תוכל לעשות דברים מעניינים מאוד בין היתר.
דבר אחרון, מכיוון שבכל מקרה תלך ללמוד בשלב כזה או אחר, אם תלמד עכשיו לפני הצבא, בהחלט הלימודים יהיו לך קלים יותר כי הם בהמשך ישיר ללימודי בית הספר. אחרי הצבא תוכל להשלים את הלימודים לתואר אקדמי במסלול מתאים, או כמובן תמיד קיימת האופציה המצוינת להישאר בשירות קבע.