לפני כחצי שנה התחלתי קורס הנהלת חשבונות 1+2. לקחתי אותו בגלל הביקוש של המקצוע וגם לא היה לי כל כיוון. עכשיו מצאתי את עצמי סובלת כי אני ממש לא מתחברת למקצוע הזה וזה מקשה עלי ללמוד. חשבתי לפרוש ולהתחיל קורס אחר, בתחום שונה. אני לא יודעת אם וכמה החזר כספי אקבל. מצבי הכלכלי בהחלט לא מאפשר לי לבזבז כספים לשווה אבל אני פשוט לא מסוגלת ללמוד בקורס הנוכחי. מה אתם ממליצים, לסיים את הקורס הנ"ל ולגשת לבחינה , ככה גם תיהיה לי תעודה נוספת. או שעדיף לפרוש, ולא לבזבז עוד חודשים?9
ש
שני יונגר
האם לסיים את הלימודים?
שלום ימית,
בדרך כלל לקורסים שכבר החלו, הכל תלוי באיזה שלב את בקורס לא ניתן לקבל החזר. לדעתי, אם את לא יודעת מה את כן רוצה ואין לך כיוון אחר, חבל להפסיק, תעודות מקצוע הן יתרון גדול כי הן משמשות כרשת ביטחון לבעליהן. מי יודע, אולי בעוד שנתיים שלו תתחרטי על ההחלטה והכי חשוב שתדעי כי בין הלימודים לבין העבודה תמיד יש הבדלים ובדרך כלל הלימודים הם לא תענוג ולא הכל מעניין.
לגבי העבודה לאחר הלימודים, אינני יודעת אם אצליח לשכנע אותך, אך בכל עבודה יש שגרה ורוב העבודות (המשרדיות בעיקר) מאוד דומות בסופו של דבר. בנוסף לכך, מכיוון שציינת כי מצבך הכלכלי לא מאפשר לך להתחיל לטעות יותר מידיי אני חושבת שלסיים את מה שהתחלת זה רעיון לא רע בכלל וגם כן תוכלי למצוא בכך עבודה אחרי כן ואז תלמדי כל דבר אחר שמעניין אותך ותמיד תוכלי לשנות כיוון או למצוא את המקצוע שבאמת תרצי לעסוק בו מתוך עניין אמיתי.