היי, אני בהתלבטות אני רוצה ללמוד מזכירה רפואית. בדקתי במכללה למינהל ושם הציעו ב-5000 ש"ח . הציעו לי במכללת כיוון באשדוד שאני לא מכירה אותם ב-5500 ש"ח "המסלול השלם" של מזכירה רפואית+משפטית!!! השאלה אם המכללה הזאת רצינית/ חובבנית/דוחה שיעורים /איכות המרצים וכו'... מי ששמע ויכול להמליץ אני אשמח. מה גם שהאים כדאי ללמוד את שניהם ביחד זה לא יהיה עומס או בלבול??
ש
שני יונגר
לימודי מזכירות רפואית ומזכירות משפטית
שלום הילה,
אם המכללות רציניות לא ניתן לדעת ולכל מכללה גם אם שמה רציני והולך לפניה יכולים להדחות קורסים בגלל מיעוט נרשמים. עם זאת, הכי חשוב שהתעודה תהיה תעודה שמוכרת על-ידי הרשות הרלוונטית ושתוכלי לעבור את הבחינות הדרושות בסופו של דבר.
כדאי מאוד שתבררי כמה שנים קיים כל אחד מהמסלולים הללו שהציעו לך ותראי מי מלמד אותם מהי התעודה שתקבלי ומתי בחינות ההסמכה.
לגבי המסלול הכפול, אני מניחה שלא נותר בלבול וכי לומדים כל תחום בנפרד וככל הנראה אחד אחרי השני, כלומר מסיימים נושא ועוברים לנושא הבא. היתרון בכך הוא רק אם יהיו לך שתי תעודות נפרדות, אחרת זה עלול להראות קצת פחות טוב, אז שאלי את השאלה הזו לגבי התעודה.
כי אם תסיימי קורס אחד עם שתי תעודות זה יקל עליך בחיפושי עבודה כי תוכלי לחפש עבודה בכל אחד מהתחומים בנפרד ותגדילי את סיכוייך למצוא עבודה בעתיד.