שלום רב אני סטודנטית לתואר ראשון בפסיכולוגיה ומנהל עסקים, נותרו לך עוד כ3 סימטרים מלאים לסיום התואר. הבעיה שלי היא כזאת אני כבת 29 ומאז ומתמיד עובדת במלצרות(כסף טוב לעומת כל עבודה אחרת). אך לא רכשתי ניסיון בשום תפקיד פקידותי.כרגע אני מאוד מבולבלת והחלטתי לנסות את מזלי להיות טלרית למרות שקראתי על כך דברים נוראיים, אך אינני יודעת לעוד אילו עבודות עליי לפנות? מה שחשבתי לעשות בנתיים זה קורס הנהלת חשבונות או חשבי שכר במקביל לסיום התואר(זה רק חצי שנה פעם בשבוע או פעמיים), ואז לא אדאג ואוכל להמשיך את לימודיי לתואר השני בייעוץ אירגוני בשקט בלי להיכנס לדיכאון מכך שאשאר מלצרית לעד. מה לעשות?
ש
שני יונגר
מה את רוצה לעשות בגמר התואר?
שלום שרית,
ראשית לא ברור לי למה אמרו לך דברים כל כך נוראיים על עבודה כטלרית. כך התחילו 90% מעובדי הבנק את דרכם. מי שטב בדרך כלל לא נשאר בקופה לאורך זמן ומהר מאוד מוצא את עצמון מתקדם בין התפקידים בבנק.
כמובן שעדיף להכנס לבנק לאחר סיום התואר, אך בהחלט בגיל 29 כבר צריך לחשוב קדימה ומהר כי העולם העסקי אינו סלחן.
לגבי לימודי הנה"ח וכו' זו גם אופציה, אך העבודה היא בשעות הבוקר, והשאלה היא האם זה יסתדר לך עם הלימודים.
השאלה הכי חשובה שלי אליך היא מה את רוצה לעשות לאחר הלימודים? אם תעני לי על השאלה הזו אוכל לעזור לך לבחור מה לעשות נכון להיום במהלך התואר.
בברכה, שני
ש
שרית
בנוגע לעתיד
שוב שלום קודם כל בנוגע לטלרית אני קראתי ורבים אמרו לי שהיום נכנסים לתפקיד זה דרך חברת כוח אדם ולא נקלטים לבנק מהיום הראשון ,אלא אחרי זמן ארוך אם בכלל. בנוגע למה שאני רוצה לעשות הלוואי וזה היה ברור לי אך יש דברים שאני יותר מעדיפה להתעסק בהם שזה כספים, חשבונות ולאט לאט להתקדם לעמדה ניהולית . יש עוד תפקידים בבנק שאפשר להיכנס אליהם עם תואר ראשון? אלו עוד עבודות ניתן לעבוד עם תואר בפסיכולוגיה ומנהל עסקים?