אני לומדת עיצוב גרפי ומתעניינת מאוד בתחום של עיצוב אירועים ... וחשבתי לשלב את זה בזמן הלימודים של העיצוב הגרפי . השאלה שלי היא האם יש בתחום של עיצוב והפקת אירועים דרישה לעבודה? ואם יש מכללה שהתעודה שמקבלים בסוף הקורס היא מטעם המכללה? ולא מטעם משרד התמ"ת ומשרד העבודה וכו' ? עד כמה התעודה מטעם המשרדים הללו חשובה כדי למצוא מקום עבודה בתחום ? תודה רבה ...
ש
שני יונגר
לימודי עיצוב והפקת אירועים
שלום שירן,
תחום עיצוב האירועים מורכב בעיקר מפרילנסרים אשר נותנים שירותים בתחום. חשוב לציין שבתחום זה הכי חשוב הוא המוניטין של המעצב. כשכירה תוכלי לראות זאת בכל אתרי הדרושים, אין עבודה בכמות גדולה, אך מי שמעוניין להכנס לתחום זה בונה את דרכו בבנחישות עד ליצירת המוניטין.
ישנם מוסדות המבטיחים להפגישך עם האנשים המובילים בתחום כחלק מהלימודים, אני מניחה שיצירת קשרים היא חלק בלתי נפרד מההצחלה בתחום.
חשבי מה אופי התעסוקה שאת מעדיפה שתהיה לך בעתיד, כשכירה או כפרילנסרית. למרות שאין סתירה בין השניים (אפשר גם וגם).
אציע לך את ההצעה שאני מציעה לכל מי שמתייעץ איתי, לכי לראות מספר מקומות לימוד שונים ושמעי מה הם מציעים, מי המורים, כמה הלימודים עוסקים בפרקטיקה וכמה מהם לימודים תיאורטיים בכיתה מה הם מציעים לך כסטודנטים מבחינת איך נראים המתקנים של המכללה/בית הספר, מה הם מספרים על הבוגרים שלהם.
אני חושבת שרוב התעודות אינן תעודות מוכרות של משרד התמ"ת. יותר חשוב זה מי יכיר בתעודה שלך בהמשך, בארץ ובחו"ל.