שלום, אני פונה בנוגע ל2 שאלות. 1-אני מאוד מעוניינת ללמוד את תחום ההוראה והחינוך לגיל הרך (בקיצור גננת). שאלתי היא האם אני יכולה ללמוד את התחום הנ"ל ללא תואר,אלא רק תעודת הוראה ולהשתלב בעבודה זו.? ומהם תנאי הקבלה. ומהם תנאים לקבלת מלגה.? מתאים לי והיכן ניתן ללמוד? (האים יש מקום נוסף מלבד בית -ברל. אני גרה באיזור השרון) בברכה,שירן
ש
שני יונגר
לימודי הוראה לגיל הרך
שלום שירן,
ישנה אפשרות ללמוד לימודי תעודה להוראה ללא תואר.
עם זאת, נכון להיום חינוך לגיל הרך מומלץ מאוד ללמוד ישירות לתואר, זאת כיוון שמדובר בילדים עד לגיל כיתה ג' ובקרוב לאחר כניסה מלאה של תוכנית "אופק חדש" לא יתאפשר למורים ללא תואר לעבוד במערכת החינוך.
באופן כללי לימודים מפוצלים, תעודה ואז תואר לוקחים בסופו של דבר הרבה יותר זמן מתהליך מלא וישיר לתואר ראשון שגם ישאיר לך את כל האופציות פתוחות בעתיד לתארים מתקדמים נוספים, הסבה מקצועית קידום וכו'.
בנוסף, העולם סיבנו משתנה במהירות גדולה, אין לדעת האם התעודה שאליה תלמיד תהיה מספקת לצרכי השוק לכשתסיימי. תואר ראשון הינו משמעותי יותר, גם במידה ותבחרי לעסוק בתחומים שונים מאלו שאת מתכננת ללמוד. זו גם כן צריכה להיות נקודה למחשבה.
תנאי קבלה ללימודי חינוך לגיל הרך- משתנים בין מוסד לימודים אחד לאחר ועדיף לברר אותם מול מוסד/ות הלימודים שיעניינו אותך.
תנאים לקבלת מלגות- קיימים סוגים רבים מאוד של מלגות לימודים. כאן באתר תוכלי למצוא פירוט של כל המלגות הקיימות כיום, ועדיף שתגישי בקשה לכל אלו שיכולות להיות רלוונטיות עבורך. המלגות מתחשבות במקום מגורים, מצב סוציואקונומי, סוג התואר, מצב משפחתי ועוד. התנאים הבסיסיים לקבלת מלגה מפורטים בהתאם. קחי רק בחשבון כי יש מלגות הדורשות התנדבות בקהילה לצורכי זכאות.
לאיתור מוסד לימודים רלוונטי, מומלץ שתרשמי לשירות לאיתור מוסדות לימוד כאן באתר הם יסייעו לך באיתור מוסדות הלימודים המתאימים לך
בהצלחה, שני
ל
לי
תואר בחינוך מול לימודי תעודה
הי, מסכימה עם שני. אם יש לך אפשרות לעשות תואר ראשון זה עדיף על פני לימודי תעודה. וחוץ מזה אם את גרה באזור השרון אז בית ברל היא פתרון מצויין (מכללה מקצועית, נעימה וקרובה). שאר המכללות הטובות להוראה יותר רחוקות אפילו.