אלהן רציתי לדעת מספר דברים לגבי המקצוע כמו: האם יש עדיין ביקוש ? האם זה מקצוע מומלץ ? בין כמה לכמה נע השכר לגמולוג מוסמך ללא נסיון? ואיזה מכללה אתם הכי ממליצים (הייתי ביעוץ בgci ו igl) תודה רבה לעוזרים.
נ
נועה סטרוז
גמולוג מוסמך - מקצוע ושכר
שלום דן,
מבחינת ביקוש והמלצה על התחום - גמולוגים טובים, עם ניסיון מרוויחים משכורות מאוד מכובדות ויכולים לעסוק בתחום לא רק בישראל כך שהקשרים הבינלאומיים שלהם מסייעים להם בפיתוח אישי ומקצועי במשך השנים. שים לב כי התחום מבוקש יותר בערים הגדולות במרכז הארץ ושם גם השכר בתחום יהיה גבוה יותר היות ובפריפריה התחום קצת פחות מפותח ומוכר.
לגבי השכר - מדובר בפקטור משתנה מאוד - הכל תלוי היכן תעבוד ועם מי - עד כמה שידוע לי, בתחילת הדרך מרוויחים משכורת שמורכבת מבסיס של כ- 5,000-6,000 שקל לחודש, ואחוז בודד מהמכירות. לאחר כמה שנים בתחום ועם צבירת ניסיון אפשר להפוך לקניינים ואז השכר עולה לאזור ה-10,000 ש"ח ומשם הלאה ומעלה.
לגבי מוסד הלימודים - קשה לי לומר לך איזה מוסד לימודים מתאים עבורך בצורה טובה יותר אבל עלייך לשים לב לפרט חשוב ביותר - מכללת GCI מציעה מסלול שאינו מוכר בישראל כלל - מדובר בתואר אמריקאי שנלמד בישראל ואילו במכללת IGL הלימודים מוכרים בארץ ומעניקים גם תעודה בינלאומית.
לפרטים נוספים תוכל לפנות אלינו בשנית באמצעות הפורום או להשאיר את הפרטים שלך בטופס יצירת הקשר המקוון שצירפתי עבורך כקישור בתחתית ההודעה ונציג מטעמנו יחזור אלייך בהקדם.