לימודי טיפול בבישול מתקיימים בכמה מוסדות לימוד ברחבי הארץ, ביניהם מכללת אחוה, האוניברסיטה העברית ומכללת סמינר הקיבוצים. הלימודים פונים לאקדמאים, עם עדיפות לבעלי תואר שני, בעלי ניסיון של שנתיים לפחות בטיפול. אך יש גם מסלולים המתאימים למורים בעלי תעודת הוראה וניסיון בתחומם, עובדים סוציאליים, פסיכולוגים, דיאטנים קליניים ועוד.
היות וכל קורס שונה מהאחר, צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה למאמר המציע מידע על המסלולים השונים, מוסדות הלימוד המציעים אותם, תכני הלימוד ועוד.