האם אפשר לעשות קורס קציני תעבורה ללא 12 שנות לימוד בגיל 57?
האם אפשר לעשות קורס קציני תעבורה ללא 12 שנות לימוד בגיל 57?
שביט
1 תגובות
שלום, אני בן 57, מעוניין לעבור קורס קציני בטיחות בתעבורה, אני למדתי 8 ביה"ס + 3 שנות חניכה (עבודה מעשית במוסך של אל-על דרך ביה"ס עמל רחובות), סה"כ 11 שנות לימוד. כיום אני בעל הסמכה לניהול מוסך + הסמכה למוסך צמ"ה + קורס E-CAR + רכב היברידי רמה 3. אין לי תעודת 12 שנות לימוד. האם ישנן הקלות כלשהן עקב גילי? תודה
ט
טל בוטנר
קורס קציני תעבורה
שלום שביט,
כפי שידוע לי קורס קציני בטיחות בתעבורה מכשיר בצורה יסודית למכלול תפקידים שעל קצין הבטיחות לשאת בהם בפועל ביניהם: פיקוח על תקינות כלל כלי הרכב הנמצאים ברשות המוסד, פיקוח על נהיגתם התקינה והחוקית של הנהגים בכלי הרכב הללו, קביעת סדרי בטיחות בנהיגה ובתחזוקת כלי הרכב
בקורס זה לא קיימות הקלות עקב גיל אך גם לא קיימת מגבלת גיל,
כי להתקבל ללימודי תעבורה יש להציג: על המועמד להיות תושב ישראל, בעל 12 שנות לימוד לפחות, היעדר רישום פלילי, עמידה בהצלחה במבחן התאמה, בעל עיסוק מוכח של 3 שנים לפחות בתחום הרכב, בעל רשיון נהיגה מסוג C ומעלה, בעל תעודת מכונאי רכב מסוג 2
ישנם שלוש מוסדות שמציעות את הלימודים והן: משרד התחבורה, מכללת עתיד, מכללת המסלול הנכון
במרבית מהמסודות אלו הלימודים מתבצעים במתכונת של לימודי בוקר ובמתכונת של לימודי ערב .
צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה למאמר המציע מידע על הקורס, מוסד הלימודים עצמו ועוד