שלום, יש לי תואר ראשון BSc בניהול טכנולוגיה ואני מעוניינת לעשות לימודי הסבה לתחום הטיפולי. סקרתי תחומים אלו ומצאתי עניין בשלושה מהם: פסיכותרפיה+ביוסינתזה, מהות עולמו של הילד וקונסולוגיה התפתחותית. השאלה היא מהם תנאי הקבלה ללימודים אלו ומעבר לכך הייתי רוצה לדעת לאילו לימודים בתחום הטיפול ניתן לעשות הסבה (ללא רקע בתחום). תודה.
נ
נועה סטרוז
הסבה לתחום הטיפול
שלום איילת,
אחלק את התשובה לסעיפים לפי המקצועות שציינת ובכל אחד אציין את תנאי הקבלה הנדרשים. 1. פסיכותרפיה: ללימודי פסיכותרפיה יתקבלו מועמדים בעלי תואר שני שמגיעים מתחום הטיפול והחינוך - עובדים סוציאליים, פסיכולוגיה, פסיכיאטרים ועוד. 2. ביוסינתזה - מדבר במסלול ללימודים מקצועיים שאליו ניתן להתקבל עם תעודת בגרות ומעבר של ראיון קבלה אך קחי בחשבון שאורך המסלול כחמש שנים. 3. מהות עולמו של הילד - מתאים למטפלים שרוצים להעמיק את ידיעותיהם או להורים המעוניינים להעמיק את ההבנה של ילדיהם. 4. קינסיולוגיה - קורס של שנתיים המתאים למועמדים בעלי 12 שנות לימוד שיעברו ראיון אישי.
הלימודים מאוד שונים בין הקורסים שציינת ולחלקם הניסיון שלך לא מתאים ולכן אני ממליצה לך להשאיר את הפרטים שלך בטופס יצירת הקשר המקוון שצירפתי עבורך כקישור בתחתית ההודעה ונציג מטעמנו יחזור אלייך כדי לסייע לך באיתור המסלול המתאים ביותר עבורך.
הסבה תחום הטיפול
שלום נעה ותודה על תשובתך המפורטת, נתת לי הרבה מידע. נותרו לי שתי שאלות: 1. קונסולוגיה- ביררתי בכמה מקומות ומשך הלימודים שונה. אני מעוניינת ללמוד במוסד לימודי רציני ואמין. היכן את ממליצה ללמוד? 2. לאילו לימודי תואר שני בתחום הטיפול אני יכולה לעשות הסבה?
נ
נועה סטרוז
הסבה לתחום הטיפול
שלום איילת,
1. לצערי אין באפשרותי להמליץ על מוסד לימודים ספציפי אך אני יכולה להמליץ לך לבקש מהם את תכנית הלימודים ולבחון אותה בעצמך כך תוכלי לבחור את המסלול הרציני ביותר בעינייך. 2. מלבד עבודה סוציאלית - לבוגרי תואר ראשון לא קיים מסלול הסבה ישיר לתואר שני כך שתצטרכי לעשות תואר ראשון נוסף או להשלים קורסים נדרשים בהתאם למסלול בו תבחרי. השאלה היא כמובן מה מעניין אותך. במידה ואינך מעוניינת "למשוך את הזמן אני ממליצה לך לבחור בלימודי תעודה שלא דורשים ממך ידע קודם בתחום"