שלום רב , יש לי תואר ראשון בחינוך, ואני מעוניינת לעשות הסבה . רציתי לשאול מה ההבדל בין לימודי תעודה לבין תואר שני בספרנות ומידענות? איך זה משפיעה על תנאי העסקה ושכר? האם בתנאי העסקה תואר ראשון בחינוך נחשב? בברכה אירנה
נ
נועה סטרוז
לימודי ספרנות
שלום אירנה,
ראשית חשוב לציין כי בכל תחום בו תשתלבי עצם העובדה שיש לך תואר ראשון (לא חשוב במה) אמור להעלות לך את השכר היות ומדובר בנקודות מס שיש לסמן כשממלאים טופס 101.
לגבי ההבדל בין מסלולי הלימוד - המסלול ללימודי תעודה נחשב מסלול קדם אקדמי. בוגרים שיסיימו בהצלחה את המסלול ללימודי תעודה יזכו בתעודת גמר ויוכשרו לעסוק בתחום כמידענים, כספרנים מורשים או כארכיונים מורשים.
כדי להתקבל ללימודי התעודה מספיק להציג תואר ראשון כלשהו וכדי להתקבל למסלול לתואר שני המועמדים יצטרכו להציג תואר ראשון בציון "טוב" לפחות, להציג ידיעת אנגלית ועברית, כמו גם שפה זרה נוספת, להיות בעלי ידע בהפעלת יישומי מחשב, לעבור ראיון קבלה אישי ולהציג ניסיון מעשי במידענות או בספרנות. בעלי תואר ראשון בחינוך יידרשו ללמוד בנוסף גם קורס בחירה בהיקף 2 נקודות זכות.
היות ומדובר בשני מסלולים שונים אני ממליצה לך להשאיר את הפרטים שלך בטופס יצירת הקשר המקוון שצירפתי עבורך כקישור בתחתית ההודעה ויועץ מטעמנו יחזור אלייך בהקדם כדי לסייע לך בבחירת המסלול המתאים ביותר עבורך.