שלום אני לא בטוח ששאלתי נכונה לפורום הזה אך אנסה בכל זאת ואקבל כל תשובה, אני כרגע לקראת סיום לימודים של סוכן ביטוח ותואר שני במנהל עסקים, כרגע אני עובד בסוכנות ביטוח שנתיים בערך ועשיתי התמחות. אני מאוד מתחבר לתפקיד שלי כעת ( נציג שירות ובר אופיס אני עונה לכל נושא התביעות בריאות משיכות כספים של פנסיה שאלות על תוכניות ביטוח וכדומה) לאחרונה המליצו לי לעבור לתחום מכירות ביטוח טלפוניות ואמרו לי כדי להיות סוכן טוב כדאי לך לעבוד במחלקה של מכירות. אני לא מאמין שאסתדר שם כל כך כי אני מרגיש שזו מכירה זולה ולא מקצועית ואני מפחד שזה יגרום לי לחשוב שגם הסוכן בשטח למעשה מתעסק באותה המכירה ובכך אאבד את העניין שלי בכל המקצוע. השאלה היא האם באמת יש קשר בין כך שאצליח במכירות טלפוניות לבין הצלחה בתור סוכן? כלומר יהיה לי קשה להיות סוכן מבלי ניסיון במכירות? למרות שאני מקצועי וכדומה?
נ
נועה סטרוז
עבודה כסוכן ביטוח והכשרה במכירות
שלום מאור,
בעקרון סוכני ביטוח נדרשים למכור את המוצר שלהם וכך גם סוכנים טלפונים, בסופו של דבר אתם מוכרים את אותו המוצר בדרך שונה ולא זולה בכלל כל עוד אתה מאמין במוצר שאתה מוכר ומציע אותו למי שבאמת זקוק לו.
למיטב ידיעתי וניסיוני מכירות טלפוניות קשות בהרבה ממכירות פרונטאליות ולכן דווקא זה לא יעיד על יותך איש מכירות טוב או לא טוב - תמיד קל יותר למכור כשאתה פוגש את הלקוח פנים אל פנים.
בכל מקרה, אם אתה מעוניין להיות סוכן חשוב שתדע שמדובר בתפקיד מכירתי, בכל שאר התפקידים בתחום יש מגבלה לסכום הכסף אותו תוכל להרוויח בעוד במכירות המשכורת שלך רק יכולה לעלות עם כל מכירה שתעשה בהתאם לתנאי ההעסקה שלך.
אני ממליצה לך להתייעץ עם סוכנים טלפוניים וסוכני שטח אצלך בחברה ובחברות נוספות לקבלת מידע על התפקידים כך שתוכל להשוות ולהבין האם המקצוע מתאים עבורך או לא.
אם תהיה מעוניין בהכשרה במכירות תוכל להשאיר את הפרטים שלך בטופס יצירת הקשר המקוון שצירפתי עבורך כקישור בתחתית ההודעה ויועץ מטעמנו יחזור אלייך ויסייע לך.