אני מתעניינת בלימודי טיפול משפחתי ופסיכותרפיה, אשמח לקבל מידע נוסף על המסלול. תודה
נ
נועה סטרוז
לימודי טיפול משפחתי ופסיכותרפיה
שלום נועה,
שני המסלולים שציינת שונים אחד מהשני ולא נלמדים בקורס אחד המאחד את שניהם, לכן אחלק את התשובה לי לשני חלקים, בכל אחד הסבר על אחד מהמסלולים.
1. לימודי ייעוץ משפחתי - מדובר בלימודים שברוב מוסדות הלימוד נמשכים כ-3 שנים. התכנית משלבת ייעוץ משפחתי עם ייעוץ זוגי מתוך הנחת היסוד שבסיס המשפחה קשור קשר ישיר לזוגיות.
בין מוסדות הלימוד המציעים את המסלול: מכון אדלר, אוניברסיטת תל אביב ומכון שילובים.
חשוב לציין כי תנאי הקבלה והמסלולים משתנים מעט בין מוסד לימודים אחד לשני אך כולם פונים אך ורק לבוגרי תואר שני ומעה במקצועות חינוכיים או טיפוליים, בעלי ניסיון בתחומם.
2. לימודי פסיכותרפיה - מדובר במסלול שברוב מוסדות הלימוד המציעים אותו נחשב כקורס או מסלול העשרה לבעלי מקצוע בתחום הטיפול ומי שמסיים את הלימודים בקורס לא נחשב פסיכולוג או מטפל ולא יכול להציג עצמו כאחד אלא רק כפיסוכתרפיסט.
בין מוסדות הלימוד המציעים את המסלול: מכון מגיד, מכון אדלר, מכללת רידמן ועוד.
היות ומדובר בשני מסלולים שמגיעים מאותו עולם אך לא לגמרי קשורים אני ממליצה לך להתייעץ עם יועץ לימודים לגבי בחירת המסלול המתאים ביותר עבורך ולכן השארתי עבורך קישור בתחתית ההודעה לטופס יצירת קשר מקוון - כל שעלייך לעשות הוא להשאיר את הפרטים שלך ויועץ לימודים יחזור אלייך בהקדם.