שלום, אני בוגר תואר שני במנהל עסקים ולאחר התמחות פנסיונית אך נשארו לי 2 קורסי גמר לקבלת הרשיון ואני עובד בסוכנות ביטוח. התחום מאוד מעניין אותי אך לאחרונה התחלתי להתלבט האם להמשיך את הקורסים או להתחיל לימודי יעוץ מס שהינם תחום שונה לחלוטין, ההתלבטות מגיעה ממקום של: 1. סוכן ביטוח אין להם שעות מוגדרות וזו עבודה מהבוקר עד שבע שמונה בערב. 2. בסופו של יום לאחר הלימודים הקשים אני איש מכירות רגיל עם יעדים שכל היום מטרידים את הסוכנים האם נגיע או לא נגיע אליהם ואכן זה פוגע במקצוע כי הם רק לחוצים למכור שלא יפוטרו. בייעוץ מס השעות מוגדרות ולא אהיה איש מכירות ותו לא.
נ
נועה סטרוז
בחירת מסלול לימודים נוסף לאחר תואר שני
שלום מאור,
לפי הצגת הטענות שלך בעד ונגד וההתלבטות נראה שבסופו של דבר דיי החלטת שאינך מעוניין בתפקיד שהוא מכירתי ולכן כפי שציינת ייעוץ מס, למרות שהוא רחוק מהתחום שלך יחסית לביטוח הוא מסלול שיכול להתאים עבורך בצורה טובה יותר.
בין מוסדות הלימוד המציעים לימודי ייעוץ מס: המכללה למנהל ברחבי הארץ, מכללת רמת גן, מכללת משלב, מכללת אתגר, המכללה האזורית של צפת ועוד. צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה למאמר המציע מידע על המסלול.
חשוב לקחת בחשבון כמובן את הפקטור הכלכלי - כמובן שלא מרוויחים מעט בייעוץ מס אך מכירות הוא תחום שבו יש פוטנציאל מאוד גבוהה מבחינת שכר ולכן לפני שאתה מוותר לגמרי על הרעיון אני ממליצה לך לשקול שוב האם אתה רואה עצמך במכירות או לא - רק כדי להיות בטוח במאה אחוזים.
המשך
היי תודה על התשובה, העניין הוא שיש עוד 2 קורסים מאוד קשים ואם אני מרגיש כבר עכשיו שלא יתאים לי עבודה מכיר תחת מעכשיו וכל החיים אז לא נראה לי ששווה לי להשקיע מאמץ הקורסים הללו למרות שאני אחרי התמחות, אולי בשטח התפקיד פחות מכירתו וגם יותר מקצועי אך אני מתלבט. יעוץ מס זה לדעתי מקצוע רגוע יותר