המשך לימודי חשבונאות - ייעוץ מס, הנה"ח סוג 3 או חשבונאות מדופלם?
המשך לימודי חשבונאות - ייעוץ מס, הנה"ח סוג 3 או חשבונאות מדופלם?
מורן
1 תגובות
שלום. אני בת 31, בעלת תואר במשפטים (ללא רשיון עו"ד), הנה"ח סוג 1+2, חשבת שכר בכירה. עבדתי שנתיים במקום עבודה מאתגר (חברה בגודל בינוני) כמנהלת חשבונות, כאשר הייתי אחראית בין היתר על תקציבים, דוחות רווח והפסד ועוד. אפשר לומר שמבחינת התפקיד הייתי יותר קרובה לעוזרת חשבת מאשר מנהלת חשבונות.
לאחרונה יצאתי לחופשת לידה, ולמעשה התפטרתי כיוון ואני מעוניינת להישאר עם ילדי עד שיהיה בן שנה וחצי. אני מעוניינת לנצל את התקופה הזו ללימודי המשך. כפי שאני רואה, אלו האופציות שלי:
1. הנה"ח סוג 3 2. חשבונאות מדופלם 3. ייעוץ מס. 4. לא ללמוד אלא ללכת לכיוון השכר.
כעיקרון, מאוד נהנתי מהעבודה ונהנתי מאוד גם מלימודי חשב שכר, אך לא יצא לי לעבוד בתחום. אני לא יודעת מה יהיה בעתיד - ייתכן שארצה להיות עצמאית (ואז אני מבינה שעדיף ייעוץ מס). בכל מקרה יש לי שאיפות להתקדם, להיות ראש צוות/מנהלת. מצד שני, חשוב לי לפחות בשנים הקרובות לעבוד בצוות - כאמא צעירה (מדובר בילד שני וככל נראה אחרון) יש בלת"מים, ובשנים הקרובות המשפחה במקום הראשון, עד שיגדלו.
השאלה היא מה נכון עבורי. אני יודעת שאני נהנית מתחום הכספים, רק לא יודעת במה לבחור ומה נכון עבורי. אני יכולה לבחור למשל בתחום של שכר, להתברג בעתיד כחשבת שכר נניח בהייטק, להתנסות ולהתקדם למנהלת צוות שכר, במיוחד בשילוב התואר במשפטים (דיני עבודה). אני יכולה לבחור בייעוץ מס ובסופו של דבר אוכל לבחור בין להיות שכירה ובין לפתוח עסק משלי. השאלה היא בין היתר האם תהיה אפשרות לסטאז' במשרה חלקית ולא מלאה. יש דבר כזה? וכמובן שאני יכולה לבחור בחשבונאות מדופלם (נראה לי שעדיף, אם כבר, כי להבנתי זה כולל כבר את סוג 3 בפנים) ולהמשיך בתחום הנהלת החשבונות כשכירה.
איך יודעים במה לבחור? האם יש הבדל ניכר בין המשכורות? חשובה לי משכורת גבוהה בטווח הארוך. מה יפתח לי יותר דלתות? מה יאפשר לי יותר גמישות בין האימהות בשנים הקרובות לבין התקדמות בקריירה בשנים שלאחר מכן?
אשמח לכל מידע שיש. תודה!
נ
נועה סטרוז
בחירת לימודי המשך
שלום מורן,
כפי שנראה כרגע את מאוד מבולבלת ואת הבחירה רק את תוכלי לעשות כי רק את יודעת בתוכך מה את מעדיפה לעשות. לגבי המשכורות מדובר במשתנה מאוד גדול - קודם כל המשכורת תלויה במקום העבודה שלך אך כמובן שככל שיהיו לך יותר תעודות המשכורת שלך תהיה גבוה יותר ויהיה לך יותר קל למצוא עבודה בגלל ההכשרות שעברת.
חשוב לציין כי אם את מעוניינת להיות שכירה בכל התחומים שציינת העבודה מאוד מתאימה לאמהות, מדובר בעבודות שבהם ברוב החברות עובדים בבקרים בלבד אך את כן צריכה לקחת בחשבון שאם תגיעי לחברה קטנה שבה תצטרכי להחזיק בכמה כובעים (חשבת שכר+הנהלת חשבונות למשל) העבודה שלך תהיה קצת יורת עמוסה והיות וציינת שאת מעוניינת להיות בבית הרבה שעות ולבלות עם המשפחה עלייך לקחת את זה בחשבון.
צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה לטופס יצירת קשר מקוון - בסיטואציות כמו שלך מאוד מומלץ להתייעץ עם יועץ לימודים ולראות מה הכי מתאים לך מבחינת שכר, שעות עבודה, תוכן העבודה ועוד.