האם כדאי לבנאדם שאין לו ראש ריאלי (כלומר ראש הומני) ללמוד לימודי הנדסאים? בגלל כל לימודי המתמטיקה והמדעים
ר
רינת שגיא
לימודי הנדסאים לאנשים הומניים
שלום יוני, מסלול לימודי הנדסאים נועדו להכשיר עובדים לתעשייה במגוון רחב של מסלולי לימוד. כיום ניתן ללמוד לתואר הנדסאי גם בתחום הקולנוע והטלוויזיה, סאונד, עיצוב גרפי וכד'. הצעתי לך לעבור על מסלולי הלימוד השונים המופיעים באתר זה תחת לשונית "הנדסאי" ואני מקווה שתמצא עניין לפחות באחד מהם. בהצלחה!
ש
שני יונגר
לימודי הנדסאים לא רק לבעלי ראש ראלי
שלום יוני,
תלוי מאוד באיזה מסלול תבחר ללמוד, למרות שמדובר בלימודים טכנולוגיים לא כולם מחייבים ראש ראלי, כפי שכתבת שלדעתך אין לך. מה שהכי חשוב כאשר מדובר בלימודי הנדסאים הוא שתיקח בחשבון כי מדובר בלימודים המייעדים אותך לעבודה ולכן בחר במסלול שבו אתה יודע שהעבודה אליה מייעדים אותך הלימודים מעניינת אותך. כדי שתלמד קצת על הנושא תוכל להיכנס לקישור המצורף בתחתית התשובה שלי ולקרוא על כל מסלולי ההנדסאים האפשריים. זה יעזור לך קצת לחשוב על הנושא בצורה מושכלת.
אני מעוניין בטכנולוגיות מים
כמה מרוויח הנדסאי בתחום הזה? ואני כבר סוג של ביררתי איפה אפשר ללמוד. אז אני בכוונה שאלתי אם זה מתאים לבנאדם כמוני עם ראש שהוא יותר הומני.. גם כי אני ממש חושש מכל הקורסים במתמטיקה ומקצועות המדעים.
ומה עושה באמת הנדסאי טכנולוגיות מים? איך נראה "יום בחיי" הנדסאי טכנולוגיות מים עם מה הוא מתעסק ועד כמה יש ביקוש בשוק?
ר
רינת שגיא
הנדסאי טכנולוגיות מים
יוני, כמו בכל תחום ובכל מקצוע, טווח המשכורות הוא רחב ונגזר לא רק משהכלתו של העובד אלא גם מיכולותיו האישיות - האם הוא מנהל או עובד זוטר? האם הוא איש מכירות? הסכומים ההתחלתיים למיטב ידיעתי הם סביב 7000 ש"ח. במהלך הלימודים בהחלט נדרשת התמודדות עם מקצועות ריאליים, כמו חישובים למיניהם, לימודי כימיה, גיאולוגיה ועוד. הנדסאי טכנולוגיות מים יכול להיות איש מכירות, טכנאי, מתכנן מערכות מים, ומכך ייתכן שיישב במשרד, במעבדה, או יעבור מלקוח ללקוח ברחבי הארץ, או בין אתרי מים בשטח גאוגרפי מוגדר. מומלץ לעקוב ולחפש מודעות "דרושים" כדי להכיר יותר לעומק את התחום ואת הדרישות. כך תקבל תמונה מדויקת יותר. עוד דרך ללמוד את השטח היא להגיע לאחד הימים הפתוחים שמקיימים מוסדות הלימוד השונים, ולקבל תשובות מצוות ההוראה ואולי אף לפגוש סטודנטים ובוגרים. בהצלחה!