לימודי הנדסאי תוכנה - האם מתאים לבחורה חירשת ללא ידע קודם?
לימודי הנדסאי תוכנה - האם מתאים לבחורה חירשת ללא ידע קודם?
מעיין
1 תגובות
שלום לכם. שמי מעיין. אני חרשת השואפת ללמוד הנדסאי תוכנה ללא ידע קודם. (בכלל!) בחרתי בתחום הזה כי אני שואפת לקריירה טובה שתחזיק אותי בעתיד ותאפשר לי לפרנס את המשפחה שלי. עוד לפני שאני מתחילה ללמוד, ניגשתי למהנדסי תוכנה שהם חרשים גם (וגברים) שאלתי אותם להתייעצות אבל הם צחקו עליי ואומרים לי שזה לא יתאים לי. הלכתי לשאול את האחרים והם אמרו שלא כדאי לי ללמוד תחום זה כי אין בזה ביקוש וגם חומר הלימודים מאד קשה ולא מתאים לי ואני אצטער כל חיי אף אפרוש באמצע הלימודים. (שופטים אותי עוד לפני שניסיתי). אני נואשת. אני יודעת ולא מתביישת בזה שאין לי ידע קודם אבל אני אשמח לנסות גם אם זה יהיה קשה. אני רק שואפת לעבור את זה ולהצליח. תכונותיי הן: חריצות, אחראיות, קפדנות ואינטליגנטית. השאלה הגדולה היא אם זה מתאים לי? אשמח לייעוצי הכוונה ממומחים במגמת תוכנה. בתודה ובברכת חג חנוכה שמח לכולם.
ש
שני יונגר
לימודי הנדסאי תוכנה- כדאי או לא?
שלום מעיין,
לפני הכל חבל לי מאוד שמי שבקשת את עצתם בחרו לקבוע מראש את סיכוייך עוד לפני שניסית. מה שאני מציעה שתעשי, לדעתי אלו הדברים הבאים. ראשית, פני למכללות להנדסאים והתייעצי איתם לגבי אופי הלימודים והעבודה לאחר מכן. חשוב מאוד שתהיה בך תשוקה לתחום, כי בניגוד לתחומי עיסוק אחרים, זו לא עבודה של 9-5 ושוכחים ממנה, אלא חייבם לחיות את התחום. אולי זו הסיבה שחבריך לא לקחו ברצינות את הרצון שלך להיכנס לתחום שלא היה תחום עניין אצלך עוד לפני הלימודים. שנית, יש מבחני קבלה כאלה ואחרים ששם בודקים גם התאמה למסלולים. אם תתאימי ותתקבלי כנראה שיש סיבה טובה שהתקבלת. דבר אחרון, אני מאוד בעד לימודי הנדסאים. מה שאני פחות מאמינה בו זו בחירה כקריירה בעולם המחשבים והתוכנה בפרט. אמנם השכר ההתחלתי גבוה יחסית, אבל התחום נוטה לקריירות קצרות טווח (עד גיל 37 בדרך כלל). בתחומי ההנדסאים יש מסלולים המציעים תחומים שניתן להגיע אליהם ללא רקע מוקדם בכלל ועדיין להצליח מאוד, רק חשוב לי שתבחרי בדברים גם מתוך עניין אישי שלך, לפרנס משפחה זו מטרה נעלה, אך לא יכולה להיות העיקרית והיחידה. צירפתי לך הסבר על לימודי הנדסאים. תוכלי לקרוא שם על כל תחומי ההנדסאים האפשריים. חשבי על היתרונות והחסרונות בכל תחום ומסלול שמעניינים אותך והחליטי בהתאם.