אני מתגורר באזור עמק יזרעאל. עכשיו יש מכללה להנדסאים בנצרת עילית שקרובה אליי גאוגרפית. השאלה היא - איך מעסיקים מסתכלים על בוגר של מכללה כזו לעומת בוגר של מכללת אורט בראודה? האם זה הולך כמו בתואר ראשון שיש העדפה לבוגרים ממוסדות מסוימים או שבהנדסאים אין הבדל? עוד שאלה: על פי תנאי הקבלה, צריך ציון עובר בלשון והבעה. עכשיו אצלי הבגרות בלשון מחולקת לשתיים: אחת בלשון ואחת בחיבור. בבחינה של לשון נכשלתי, ובבחינה של חיבור עברתי, ואם אני עושה ממוצע של 50% לכל בחינה, יוצא לי עובר בסופו של דבר. השאלה אם זה בסדר או שיעשו לי בעיות?
ש
שני יונגר
לימודי הנדסאים ותנאי קבלה ללימודים
שלום שמעון,
בתחום של הנדסאים אין הבדלים ממשיים בין המכללות השונות, זאת כי בכל המכללות באשר הן כולם נבחנים באותם המבחנים. כלומר תלמיד מהדרום והצפון יבחנו בדיוק באותה הבחינה ולכן רמת הידע היא המשתנה היחידה החשוב כאן. לכן התוצאה של דברים היא שאתה חייבת להצליח בלימודים כי אתה נמדד בעיני מעסיקים ובכלל מול כל שאר הסטודנטים במסלול בכל המכללות השונות. את ציון הבגרות בלשון והבעה מחשבים בצורה הבאה: עברית א'-40%, עברית ב'-60%. אם לפי החישוב הזה אתה עדיין עובר אז אין בעיה. לכל עניין אחר פנה למכללה שבה אתה רוצה ללמוד וקבל מהם תשובה לגבי האפשרות שלך להתקבל ללימודים.