אני מתלבט בין לימודי הנדסת אלקטרוניקה להנדסאי, כי מבחינת הכישורים שלי אני יכול להיות מהנדס בינוני, אבל בתור הנדסאי אני יודע שאני אוכל אפילו להיות מצטיין יש לי שתי שאלות - השאלה אם בשוק העבודה יהיה לי יותר קל בתור הנדסאי שלמד לדוגמא בטכניון למצוא עבודה טובה ואפילו להתקדם- (באפיקים שונים משל מהנדס), מאשר מהנדס בינוני שלמד במכללה. (ידוע לי פערי המשכורות, אני מתכוון מבחינת התברגות בחברה, תפקיד טוב, וקושי במציאת העבודה) שאלה שנייה- מה ההבדלים בעבודה בפועל בין מהנדס להנדסאי? כי הבנתי שעבודה כמהנדס היא כל היום מול מחשב ותוכנות והכל מאוד תאורטי, ואילו הנדסאי יותר מתעסק בפרקטיקה, ואני לא ממש רואה את עצמי יושב כל היום מול מחשב, אז השאלה היא אם יהיה לי טוב דווקא לעבוד כהנדסאי שמשלב פרקטיקה, או שבפועל הנדסאי הוא סוג של פועל במפעל ואז זה לא יתאים לי..
ש
שני יונגר
עדיף להיות הנדסאי מצוין
שלום חזי,
אני בהחלט מסכימה. הנדסאים היום במקרים רבים הם עובדים נדרשים הרבה יותר ממהנדסים. במיוחד אם לדעתך לא תבריק בלימודים, אני בעד לימודי הנדסאי. בחלק מהמקרים ובחלק מהתחומים אין הבדל משמעותי בין הנדסאי למהנדס, אך בפעול הנדסאים לרוב עוסקים בתפקידי פיקוח למיניהם או בתפקידים שטח יותר פרקטיים מהמהנדסים. המהנדסים תפקידם לתכנן תוכניות ולנהל את הפרויקטים להוצאת התוכניות לפועל. אם אתה מעוניין בעבודה המשלבת שטח ועבודת מחשב, עבודת ההנדסאי היא בדיוק בשבילך. אני בעד.