שלום, רציתי להתעניין לגבי מסלול השלמות לתואר שני בעבודה סוציאלית. ביררתי באוניברסיטת חיפה ובאריאל ידוע לך איך המסלול בשני המוסדות מה יותר טוב? איפה יותר קשה? ההבדל הוא שבחיפה נמשך 3 שנים אך לא מקבלים תואר ראשון בעבודה סוציאלית ואילו באריאל בתום שנתיים מקבלים תואר ראשון ובסיום השנה השלישית מקבלים תואר שני. אני מתלבטת לגבי התחום ואני בדילמות קשות כיוון ששמעתי שהתואר הוא אינטנסיבי. עד כמה קשה לעמוד בציון התנאי לעבור משנה לשנה (80)?
ש
שני יונגר
מערכת לעזרה בבחירת מוסד או מסלול לימודים
שלום נוי,
התואר הוא יחסית מאוד אינטנסיבי, כי הוא מצריך הרבה מאוד שעות עבודה מעשית, שכן את משלימה את כלל שעות העבודה המעשית של התואר הראשון והשני בתקופת זמן של 3 שנים (כאשר בדרך כלל יש צורך ב-5 שנים לשם כך). בנוסף לכך, את גם לומדת את עיקרי הקורסים מלימודי התואר הראשון ולימודי התואר השני נלמדים במתוכנת מאוד צפופה שקצת מזכירה תואר ראשון ולא כמו תואר שני בו לומדים בדך כלל יום בשבוע (פחות או יותר). בסופו של דבר מדובר בארבעה ימי לימודים במסלול ההשלמות שכעוללים את העבודה המעשית, אז זה דיי צפוף ועמוס. אבל עושים זאת רבים ולכן אני מניחה שזה אפשרי. אם פשוט יודעים שבזה רוצים לעסוק. אם את רוצה מסלול פחות עמוד לכי למסלול של ההסבה לתואר ראשון בעבודה סוציאלית שהוא פחות עמוס. בסופו של דבר ההחלטה לטעמי צריכה להיות לפי ההתמחות החשובה שלך ונוחות מסלול הלימודים מבחינת מבנה לוח השעות בקורסים וכן הקרבה למוסד הלימודים ועוד שיקולים נוספים. כדי לעזור לך לדרג לעצמך את התחומים שהם שיקולים מבחינתך תוכלי לעשות שימוש בכלי החדש שהוכנס לאתר לאחרונה. מטרתו לעזור לך בקבלת ההחלטה מה יותר עדיף מבחינת לעשות. מצורף בתחתית התשובה שלי.