עבודה סוציאלית - קבלה לתואר שני במינימום קורסי השלמה
עבודה סוציאלית - קבלה לתואר שני במינימום קורסי השלמה
מור
2 תגובות
היי יש לי תואר ראשון במדעי החברה ותואר שני במנהל עסקים בהתמחות משאבי אנוש. אני רוצה לעשות תואר שני טיפול .והבנתי שעליי להשלים קורסים למסלול השלמה לעבודה סוציאלית שאלותיי הם: 1. באיזה אוניברסיטה אוכל להתקבל לתואר שני במינימום קורסי השלמה? 2. האם אוכל ללמוד CBT עם התארים שלמדתי? מניסיונכם, קיימת דרך קצרה יותר להגיע לתואר טיפולי? המון תודה
ש
שני יונגר
לימודי קורס או תואר שני טיפול
שלום מור,
חבל מאוד שלא אמרת לי איזה תואר שני טיפולי את רוצה ללמוד, כי אולי אין צורך בהשלמה של לימודי עבודה סוציאלית לשם כך. אך בכל אופן לימודי עבודה סוציאלית לאקדמאים נלמדים במסלול בן שנתיים בהם לומדים בערך 4 ימים בשבוע לא בעומס גדול מייד של לימודים וכמובן כוללים גם את העבודה המעשית בתוכם. בסופם של הלימודים תקבלי תואר ראשון נוסף בעבודה סוציאלית. כלומר, תהיי עובדת סוציאלית ותוכלי לעסוק בטיפול מהתחום הזה. לאחר מכן בהחלט תוכלי ללמוד קורס CBT ולעסוק בטיפול בתחום הזה. עכשיו, לפני ההחלטה לאן ללכת או לא ללכת לקראת הלימודים הבאים שלך אני רוצה שתדעי כי יש לך עוד כמה אפשרויות שאת חייבת לשקול לפני שתתחילי להתקדם: 1. חוג שלאחר תואר בפסיכולוגיה- משלים את הקורסים הרלוונטיים ההכרחיים מלימודי פסיכולוגיה ומתאים גם למי שלא למדת פסיכולוגיה לתואר ראשון, אך מעוניין לנסות ולהתקבל ללימודי פסיכולוגיה לתואר שני. 2. השלמת קורסים בפסיכולוגיה לצורך לימודי תואר שני טיפולי. בישראל במרבית המקרים (למעט עבודה סוציאלית, סיעוד ועוד כמה מקצועות) כדי לעסוק בטיפול חייבים להיות בוגרי תואר שני טיפולי. פשר להתקבל לתואר שני בתחום טיפולי בתנאי של השלמת קורסים רלוונטיים בפסיכולוגיה או במסגרת חוג שלאחר תואר או במסגרת אחרת שמציע לעיתים מוסד הלימודים עצמו. שתי הדרכים הללו אמורות להיות קצרות יותר כדי להגיע לעיסוק בטיפול. אך עדיין לא ציינת מה מעבר לעיסוק ב CBT תרצי לעשות כחלק מהטיפול. לרוב מקובל שזהו כלי המתווסף לתחום טיפולי בו עוסקים.
לימוד תואר טיפולי
היי, בהמשך לתשובתך: יש לי תואר ראשון במדעי החברה מאונ' הפתוחה+ תואר שני במנהל עסקים התמחות משאבי אנוש. תעודת ייעוץ זוגי ותעודת ייעוץ מיני וכעת אני בשנה שנייה לקבלת תעודה "מחנך למיניות". בעיקרון, אני מאד רוצה ללמוד סקסולוגיה ובכל פעם שבדקתי את הנושא, אמרו לי שבלתי אפשרי עם התארים שיש לי מאחר ודרוש: תואר שני בפסיכולוגיה או תואר שני בעבודה סוציאלית או רפואה. מה אני עושה? איך אני מגיעה בדרך מקוצרת לתואר טיפולי - לסקסולוגיה?? איפה ניתן ללמוד תואר בסקסולוגיה ושזה יהיה אפשרי עבורי אני מאד מבולבלת. מודה לכם מאד על העזרה. בתודה מראש מור