מה ללמוד - ייעוץ זוגי, תרפיה במוזיקה או עבודה סוציאלית?
מה ללמוד - ייעוץ זוגי, תרפיה במוזיקה או עבודה סוציאלית?
טליה
1 תגובות
היי (: שמי טליה,גרה בבית אל ובעוד חודש בע"ה בת 20. סיימתי שירות לאומי לפני חודש ב"ה,נשואה ב"ה ועוד שבוע בע"ה נכנסת לחודש השישי להריוני. בימים אלה אני ב"ה לומדת לפסיכומטרי, ומבררת במקביל לגבי מקומות לימוד וכדומה.. העניין הוא כזה- בהתחלה רציתי ללמוד עבודה סוציאלית, אך הסתבר לי שההשקעה והלימודים לא שווים את כל הטרחה, ההשקעה, והמשכורת בשעת אמת.. בנוסף העובדה שאין המון מוסדות לימוד באזור מגוריי ממש מקשה על ההחלטה.. אני צריכה מקום באזור, עם מעון, ולימודים בשעות שפויות, ומסתבר שממש קשה למצוא מקום כזה.. חשבתי גם על ייעוץ זוגי/משפחתי, או תרפיה במוזיקה, אבל אלה מוצעים רק כתואר שני..באופן כללי אני ממש מתלבטת וחוששת מההחלטה הזאת.. אני יותר אדם של אחד על אחד, פחות סמכותית, טובה בלייעץ, התנדבתי רבות עם נוער בסיכון, אך מצד שני גם מוזיקאית,יוצרת, מורה לגיטרה ופיתוח קול, ניהלתי מספר להקות,ואני מופיעה לעתים בערבי נשים וכדומה. קשה לי לבחור משהו שגם לא יהיה עמוס מידי, גם יתן בסופו של דבר עבודה, וגם יהיה נוח עם תינוקת בע"ה.. בא לי כבר שיחליטו בשבילי וזהו חח מה באמת משתלם ללמוד? הרי בתחום ההומני לא באמת מרוויחים.. אבל מצד שני,זה מה שמעניין אותי.. יש לך אולי עוד תחומי עניין שנראה לך שיעניינו אותי ויתאימו לי בהתאם למה שכתבתי? תודה רבה רבה מראש!! (:
ש
שני יונגר
אפשרויות לתחומי לימוד שאולי יעניינו אותך
שלום טליה,
תואר ראשון הוא עמוס בכל מקרה, אין דרך לשנות זאת. מה שכן יש מוסדות לימוד ובעיקר מכללות המתחשבות בשעות לימוד נוחות או מאפשרות פריסה של התואר לאורך זמן. מסלולים שיכולים להתאים לך לפי מה שכתבת כאן הם: עבודה סוציאלית, חינוך בלתי פורמלי, לימודי קידום נוער. כמעט מכל תחומים אלו במידה ותרצי בעתיד ותעמדי בתנאי הקבלה תוכלי להמשיך לאחד מהמסלולים הטיפולים: כגון תרפיה במוזיקה, ייעוץ זוגי ומשפחתי, לקויות למידה ועוד.